Békés, boldog karácsonyt mindenkinek!

2010.12.24. 06:30
116 hozzászólás

Tavaly, tavalyelőtt és azelőtt, - sőt még azelőtt meg azelőtt is - gigantikus szervezéssel kezdődött az immár tradicionális karácsonyi Totalcar-képeslap fotózás. Ötleteink mindig vannak bőven, de a megvalósítás – hát annál olykor pereg a szervezés jól olajozott gépezetének fogaskerekei közül a homok. Idén viszont épp csak felvetődött a képeslap gondolata, amikor a Winkler benyögte – legyen most rockabilly garázs a téma, leszervezem a Last Baronsszal. (Pista közben írt, hogy az ötlet az övé volt… Na de hol a kopirájt...?) Ennyi. Semmi dráma, kapkodás, késés, agyvérzéskapás, SOTE tetejéről öngyilkosos leugrás, csak egy telefon, persze gyertek. November végén meglettünk a fotókkal. Értik, november végén… Még ilyet…

Tehát rockabilly csávókká, illetve rockabilly Angélákká kellett átvedlenünk. Mivel az ötlet születése és megvalósulása között csupán egy hét telt el, ezért szóba se jöhetett mindenféle extrás arcszőrzet növesztése (azaz páran már előre elkezdték, az aljasok), ruházkodással próbáltuk hát pótolni a megfelelő szőr hiányát. Nem mondom, hogy mindenkinek tökéletesen sikerült, de például Tibby zseniálisan mutatott a színes gatyájában, Angéla meg…

Angéla tökéletes pin-up görl, szerintem egyetértenek velem ebben.

Pista direkt erre az alkalomra vásárolt egy végtelenül ízléstelen Elvis övet, Papp Tibi pedig jól ráérzett a kötelező kék farmer-felhajtott nadrágszár stílusra, ami abszolút hiteles. Egyébként mindenki próbálkozott a maga módján, még Tom is, akit a hosszú haj azért bizonyos fokig akadályoz a hiteles rockabillyssé válásban, valljuk be. Kárpótlásul hosszan modellt állt egy pisztollyal Árpádnak – tiszta Ponyvaregény, nem? A fényképeket állandó karácsonyilap-fotósunk, Fenyő Balázs készítette, akinek több csodás fotóanyag mellett például a Lamborghini Espada cikk képeit is köszönhetjük.

Az egész fotózás nem tartott tovább egy óránál, de jó volt. A Last Baronstól csak ketten voltak jelen, Kölyök úr és Hunya, igaz, ők nem szerepelnek a képeken. Mire odaértünk, berángattak a műhelybe egy igen pöpec, majdnem kész, aranyszínű hot-rodot. Csak azzal nem számoltunk, hogy elég sokan lettünk, így a Totalcarnál, meg most a külsőseinket is nagy számban meghívtuk a fotózásra, ezért az a két dolog, ami érdekes lenne a fotón – Angéla és a hot-rod – nem érvényesül.

Sebaj, a képeslap csak küldenivalónak készült, viszont itt van kedvenc eszközünk, az internet, amely végtelenül hosszú fotogalériák publikálását teszi lehetővé. Kattintsanak a képekre, lapozzák végig a százharminc darab körüli fotót, mulassanak egy jót.

És mielőtt elfelejteném, miért is született ez a poszt: nagyon boldog, békés karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Ha pedig engedi az idejük, az ünnepek alatt is maradjanak velünk. Lesz miért.