A világ legdurvább autói. Vagy a legszebbek?

2011.06.21. 12:12
53 hozzászólás

A mai versenyautókat szinte csak a festésük alapján lehet megkülönböztetni. Egyforma ívek, hasonló szárnyak, szinte megegyező köridők. A múltban bezzeg volt anyag: mára elfeledett szörnyek, tizenezer köbcentis dögök gyilkolták egymást és vezetőiket.

Nagy részük mára megszűnt. Porrá égtek a kanyaríveken, ócskavassá görbültek a fék nélküli száguldást követő becsapódáskor. A múzeumokba és magángyűjteményekbe is csak egy-két szerencsés túlélő jutott be – higgyék el, a galériában levő 155 kép egy döbbenetes kollekció, a világ legcsodálatosabb .jpg kiterjesztésű csodagarázsa.

Kattintsanak, biztos van néhány autó amit majd felismernek, de a többség sosem látott, mozdonyszerű szépség. Mikor végignéztem, lehunytam szemem, próbáltam elképzelni hangjukat, szagukat és azt a vibrálást, ami mellkasomon, talpamon éreznék, ha ott járnának mellettem. Próbálják meg önök is, jöjjön az alfa-szint, a transz és a réveteg időutazás – térjenek vissza oda, ahol a gépek még gépek voltak, a kormos arcú bajszos emberek pedig igazi férfiak.