Ah, nem kell a téli gumi

2012.01.19. 15:00
735 hozzászólás


Minek is? Csak rablás, pénzkidobás, semmi értelme blablabla, a téligumi-ellenesek n+1 számú érvet tudnak felhozni ellene, lelkük rajta. De azért álljunk meg egy pillanatra és nézzük meg ezt az alig négynapos videót egyenesen az Újvilágból. Seattle nem egy mediterrán turistaparadicsom, hóból jut itt mindenkinek bőven, minden évben.

A kérdés már csak az, hogy akkor miért nem vesznek téli abroncsot? Miért szívatja magát az autósok többsége évről-évre ilyenkor? Nem akartam hinni, de - úgy látszik - mégis csak lehet abban valami, hogy az autók többsége eleve négyévszakos gumit használ, az új autók jelentős hányadát is ezekkel szerelik. A téli abroncsot pedig merő pénzkidobásnak tartják, hiszen a négyévszakos azért az, mert működik télen-nyáron. Hát nem, a négyévszakos gumi az, amelyik sehol sem jó. Se havon, se vízen, sem szárazon. Hogy érdemes-e a fillérba spórolhatnékból elkövetett gumivásárlásnál megfogott pár ezer forintot szembeállítani egy baleset következményeivel, mely amúgy már egy olcsó téligumi-szettel elkerülhető lett volna, nos, azt döntse el mindenki maga. Addig viszont nézzük, hogyan bénáznak az Államokban és örüljünk annak, hogy volt annyi józan eszünk és van téligumi az autónkon. Ha van. (A videóért köszi Krisztiánnak!)


Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.