A kormányfői busz esete a húspogácsával

2013.03.14. 18:34
60 hozzászólás

Nyegleo - aki a szerkesztőségen belüli haszonjármű- és pickup-nörd - nem egy beszédes srác. Napi első szava a Helló! reggel, a második pedig az Ebéd? 12.00 után. Néha hozzáteszi, hogy Busszal? Brekihez? - ilyenkor általában egy komolyabb csapat verődhet össze, hiszen Zoltánunknál megint valami sokszemélyes izé van. És ez jó, mert a Bodega Vágóhíd - ahogy rendes nevén hívják - nincs közel, és több autóval/járművel megközelíteni mindig macerás. Jobban szeretünk falkában vonulni, vidámabb is úgy. Igaz, nem mindig van mindenkinek éppen ideje átvonulni a fél városon, egészen a Soroksári útig. Pontosabban a vágóhídig, a Lágymányosi-híd pesti hídfőjéhez. Ezúttal egy Volkswagen Multivan volt a jármű, biturbó dízel, bőrkárpit, kihangosító-rendszer, minden firlefranc, keresték is az autósok a kormányfőt, de csak minket találtak benne.

Tulajdonosáról általában csak családiasan Breki Burgernek hívott hely ugyanis szinte kultikus már. Nyugodtan és felelősségünk teljes tudatában jelenthetjük ki, hogy a város legjobb hamburgerét itt találni, a tükörtojással megbolondított Borzasztó-burger egyszerűen fantasztikus. Helyben készített marhahús-pogácsa, finoman megpirított zsömle, friss zöldség... bármikor azonnal összefut az ember nyála a szájában. Mindezt tetézi a remek hangulat, a kemény rock'n roll (hiszen a főnök maga is zenészember, Buso von Kobra, jegyezzék meg a nevet), ilyet nem tud egyik gyorséttermi lánc sem.

P1110514

Ezúttal egy régi restanciánkat törlesztettük, amikor is túránkra elvittük magunkkal az Index programozó-gárdájának jeles tagjait, valamint a Mindentudó Ágnest, a recepciós pult egyik koronázatlan királynőjét. A siker garantált volt, azonnal megtértek. Közben pedig elkészült egy újabb, Hátsó ülés-rovat videó. Jó étvágyat! És ha netán kedvet kaptak, akkor egy jó tanács: telefonáljanak oda legalább húsz perccel korábban és adják le a rendelést, a várólista hosszú, a hír gyorsan terjed...

P1110516