2014.08.04. 14:28
43 hozzászólás

Alig pár nappal a rendezvény előtt kezdenek felpörögni a XI. Belsőség-találkozó körüli dolgok. Ez egy pár hasznos infót tartalmazó posztocska, megelőzendő a sok kérdést. Ja, hogy nem tudod, mi ez? Itt elolvashatod, de röviden csak annyit: ez az a hétvége, ahol együtt szórakozik a szerkesztőség és az olvasók. Itt.

2014

Először is egy kicsit bővebben a programról, ami igazán laza és abszolút fakultatív jellegű, aki akar, kipróbálhatja magát, de messze nem kötelező. Szerintünk vicces lesz.

Érkezés pénteken (augusztus 8.) 15.00-tól. Szabad duma hajnalig, zenélés, fürdés, foci vagy akármi (filmnézés pl.) folyékony kenyér fogyasztásával kombinálva a kellő (de)hidratáció jegyében.

Szombat (augusztus 9.):
10.00 - 12.00 - Kérdezz-felelek avagy Hogyan működik a Totalcar és miért úgy? Mit szeretsz és mit nem szeretsz. Belterj-maxima V6.
Helyszín: tábortűzhely, fűben heverve, műanyagszéken, féllábon állva, akárhogy.

Ez itt az, aminek olvasod. Egy laza beszélgetés arról, amit tudni szeretnél (vagy nem), egy kis betekintés abba, hogyan készül és működik a Totalcar, mennyit küzdünk a külső elemekkel és hogyan dolgozzuk ezt fel, illetve egyéb belterjes dolgok. Közben persze elmondhatod, mit szeretnél, ha másképpen csinálnánk, mik a kedvenc cikkeid és talán a végén ez is segít egy kicsit abban, hogy még jobb legyen a magazin, amit fogyasztasz.

14.00 - 15.00 - Cikkírás, tesztelés, alapdolgok kezdőknek.
Winkli volt a kitalálója ennek és tényleg remek ötlet. Nagyjából egy órában megpróbáljuk elmagyarázni és elmondani, hogy szerintünk mi is kell egy jó teszthez. Akik ebben részt vesznek, azok laptopot hozzanak magukkal, mert a workshop záróakkordjaként egy adott járműről kellene egy tesztet írniuk max. 4-5 ezer karakterben, amit aztán az esti workshopon szétcincálunk. Ezeket a műveket le is hozzuk itt, a blogon és a nép közé vetjük, hogy meglássátok, milyen érzés. Remek lesz!

15.00 - 16.00 - Fotózzunk autót! Alapdolgok kezdőknek.
Ez a workshop szervesen kapcsolódik ugyan az előzőhöz, de önállóan is megállja a helyét, hiszen megtanulsz belőle legalább alapfokon komponálni és autót/motort/járművet fotózni. Ehhez gépet is biztosítunk, ezzel kéne elvégezni a fenti feladatot, majd képszerkesztőnkkel karöltve elkészíteni az ultimate címlapfotót!

18.00 - 20.00 - Kérdezz-felelek és kiértékelés.
A délelőtti dumakör folytatása, megspékelve az eddigre elkészült rövid tesztek kiértékelésével- képeivel. Ezeket már a blog.hu-felületébe beszerkesztve prezentáljuk kivetítőn, mindenki okulására. Remek lesz, csak semmi para, jól szórakozunk majd mindannyian.

Szállás-fontos!
Bevallom, megfordult a fejemben, hogy lesznek, akik rettegnek majd attól, hogy nem lesz helyük, de nem gondoltam volna, hogy ennyien. Ezért az a helyzet állt elő, hogy sokan fejvesztve telefonáltak a kempingbe és foglalták le maguknak a szállást anélkül, hogy számításba vették volna azt, hogy a faházak mindegyikébe pótágyak is lesznek lerakva, így házanként hat személy kap majd szállást, nem négy.

Ezzel mindaddig nincs is gond, amíg nem szteppel ott valaki az ajtó előtt, aki korábban érkezett, de már nincs szabad helye, hiába jött időben, mert minden ház előre foglalt. Sőt, nem először fordulna elő, hogy a foglalt helyek végül üresek maradnak. Úgyhogy gyors és prompt megoldásra volt szükség, ezért a kemping vezetésével közösen megbeszéltük a dolgot. A végeredmény a következő:

- akik előre foglaltak szálláshelyet, azok - természetesen - megkapják a helyüket, annak ellenére, hogy meg van a rizikója annak, hogy végül nem jönnek el, a kapacitás pedig kihasználatlan marad.
- viszont legyenek felkészülve arra, hogy a szabad ágyak mindegyike el lesz foglalva, ez így korrekt azokkal szemben, akik nem foglaltak előre, hiszen tudják, hogy hamar összemelegedik a társaság annyira, hogy nem lesz gond a hálóhely. A cél az, hogy aki kifizeti a fedett hálóhely árát, az aludjon is ott, amíg van hely. Mivel a kemping vezetése maximálisan jófej volt velünk tavaly és épeszű árat adtak meg idén is, ezért az a legkevesebb, hogy maximálisan kihasználjuk a kapacitásukat, megérdemlik.

A sátorhelyekre ez nem vonatkozik, a park maga hatalmas, bőven jut hely mindenkinek.

Fizetés távozáskor (vagy vasárnap), össze fogjuk szedni a pénzt a foglaltság-lista alapján.

Mit hozzál magaddal?

Legyünk felkészülve mindenre, fürdőduhától-nagykabátig bármi kellhet. Az étel-ital közös buli, mindenki annyival száll be, amennyivel és amivel gondolja, eddig sem szóltak meg senkit, ha zsebre dugott kézzel sétált be a kapun, de ha volt olyan, aki felvállalt egy komolyabb rántottát (mondjuk 150 tojásból) vagy pörköltet (mint tavaly), akkor azért a tisztesség úgy kívánja, hogy valamivel (nyersanyaggal, lóvéval) beszálljunk a buliba mindannyian.

De ezt nem kell mondanom, felnőtt társaság ez és tudjátok jól, miről beszélek, bár szünidő van, de jól ismert tény, hogy a kekeckedő kisfiúk ilyenkor nem jönnek el, aki pedig ott van, az barát lesz egy életre. Barátok pedig nem irigyelnek a másiktól semmit, pláne nem egy sült kolbászt vagy üveg sört.

A papírtálca, műanyagpohár nyerő, étel-ital minden mennyiségben szintén, zöldség (paradicsomhagymapaprika), bármi, ami egy jó sütögetéshez kell. Ja, maxitárcsát viszünk, de kisebb jöhet, ezen hosszú kaják készülnek majd. (Remélem, PB-palack akad a kempingben.)

Szóval.

tumblr_n0utxdBIz01s4o42no1_500.jpg