Oldtimert a piacról

2014.09.02. 17:16
38 hozzászólás

IMG 0185
Igen, már ez is oldtimer

Nem is tudom, mit fog szólni Csikós, ha meglátja a képeket. Örülni fog, hogy az asszony szolgálati 190-ese is szinte oldtimer, vagy elkeseredik, hogy már plasztiklökhárítós autókra is lehet OT-rendszámot akasztani? Pedig hát ez a realitás, az első Baby-Benzek bőven betöltötték a harmincat. Hihetetlen, nem? 

IMG 0077
Krétával, fekete táblára. Probléma? Ez egy piac, teljesen stimmel, a savanyúság mellé is így írják ki az árat.

A hétvégén Kistarcsán tartottak nagyszabású országos oldtimer találkozót, meg rakenroll koncertet. Jó, a nagyszabású és az országos szavakat a rendezvény mérete miatt tegye mindenki idézőjelbe. Igaz, ha már nem csak a helybéli veteránosok hozták el megmutatni az autójukat, motorjukat, hanem mondjuk a messzi Budapestről is jöttek, indokolt az országos megnevezés.

IMG 0086
Kamanevribadi, nyugi, kípkúl, minnyá lesz rakenrol. Eldobjátok a hajatokat is, olyan

Nem mint ha bármilyen szempontból is lényeges lenne, hogy országos, helyi, vagy nemzetközi találkozónak minősítjük, a lényeg, hogy a helyiek megnézhettek vagy harminc érdekes veteránt, rakenrollra pörgethették a rakottszoknyát, mindenki jól érezte magát. Még a kölyköknek is jutott oldtimer, pedálos Moszkvicsokban terrorizálhatták a nagyérdeműt.

IMG 0141
Agresszív női vezető a Moszkvicsban

Ilyen autókat láthatott, aki eljött az ingyenes rendezvényre (csak este, a koncert idején szedtek belépődíjat):  

IMG 0088
Opel Olympia 1938-ból
IMG 0089
DKW F8 1939-ből. Hihetetlen, de egy ekkora és ilyen elegáns autót egy kéthengeres, kétütemű motor hajtott (a Trabant motorjának őse)
IMG 0132
Csak két motor volt, de a Pannonia és az MZ is gyönyörű állapotú

További képek a galériában, kattintson bármelyik képre!