A visontai puszta felett messzíre szól a V8

2015.09.26. 14:56
9 hozzászólás

Tudják, mi a legszebb a Faluvégi Farolásban? Itt ülök a box bejáratánál, és mindegy milyen autó jön le a köreiről, a sofőrnek fülig ér a szája. Pedig szerteágazó a géppark: dízel Cliotól a V8-as BMW E30-ig a nagybetűs MINDEN itt van. Még Egy Volvo 360 is.

Egész nap esett, ami a nézőknek rossz, a pályának viszont jó. Nem csak a gumi nem fogy, de olyan íveket autóznak, hogy öröm nézni. Lassan, 30-40-es tempóval, szigorúan kilinccsel előre. A nedves aszfalton még a gyengébb autóval érkezők jól szórakozhatnak, igaz, a Brezova-Gokartland pályája amúgy sem az egyeneseiről híres.

És megy a Shitgun is. Életemben először ültem benne, és a legmeghatározóbb élmény a beszállás után az, hogy a taposón át látom az aszfaltot. És ezzel együtt is félelmetesen király. Életemben először vezettem pályán - na jó, próbálkoztam -, de ez az egytonnás, ütött-kopott japán kupé minden, ami ide kell. Többet voltam a pálya mellett, mint rajta, de amikor összejön egy-egy ív, az egy tökéletes pillanat.

Rég élveztem annyira sportesemény nézését, mint ezt. Minden percben van egy látványos akció, egy elegáns lefűzés, de csak a parkolóban sétálva sem unatkozik az ember. Na de ahogy a Skyline motoros 200 SX kigyorsít...