2016.09.09. 13:48
1 hozzászólás

Nem tudok addig elszámolni, amennyi szalmabálát tegnap szétrámoltunk. Két rakodógép dolgozott egész álló nap szüntelenül, két olyan pilótával, akik nanométerre rakták le a hűtőládányi kockákat. Rakosgattunk, vakartuk a fejünket, próbálgattuk az íveket, igazgattuk az akadályokat, aztán délutánra összeállt a pálya, egyszerre mondtuk ki Pistával, hogy nnnnah. Van trükkös meg gyorsabb rész is, de szépen végig lehet fűzni. Ha nekem ment, mindenkinek menni fog, és van lehetőség a variálásra, aki vastag füstös, szélesvásznú műsort akar csinálni.

Műsor márpedig lesz, elnézve a jelentkezőket. Háromszáz lóerő alatti autó alig akad, és ezúttal a tapasztalt sofőröket engedtük előre a nevezésnél. Megelőlegezném, hogy a Totalcar eddig még nem csinált ilyen látványos eseményt, ahol kultúrák találkoznak, pacsizik a traktoros a drifterrel. Egy csipet Taxtherich-hangulat, jó adag Ken Block-féle májerkedés, vaskos agrárromantika és főleg laza hangulat, legfeljebb virtuskodással, de verseny nélkül. Ez a buli arról szól, hogy mindenki jól érezze magát.

Sosem volt ilyen jó nézőnek lenni. Páholyt építettünk szalmabálákból, ahonnan kényelmesen belátni az egész pályát. Igen, azt hiszem, ez a legjobb az egészben, hogy egy arénában fognak sederni az autók, senki nem marad le semmiről. De ha ez nem lenne elég, arra is van lehetőség, hogy elfehéredett ujjakkal kapaszkodjon a majrévasba, akinek erre volna kedve. Minden sofőrt megkértünk, ne küldje el az utasülésre kéredzkedőket. Csak oda kell menni és megkérdezni, éppen szabad-e a jobbegy.

Úgy hallottam, az Axiál, akinek a helyszínt és az elképesztően profi háttérmunkát köszönhetjük, készül valamilyen traktoros meglepetéssel is. A beugró mindössze egy autogram, hogy az ember tisztában van azzal, hogy a motorsport veszélyes, de ez ne szegje kedvét senkinek. Egy szalmabála négyszáz kilós, és úgy rajzoltuk a vonalat, hogy ne lehessen baj.

A lényeg: összeállt a Hódmezőrület pályája, szombat reggel 10-től száll a gumifüst. Szeretettel és árnyékos büfével várunk mindenkit, aki olyat szeretne látni, amilyen Magyarországon még biztosan nem volt. Minden lényeges infó a kiírásban.