Mohó Hiéna 2015: Sörhiéna!

2015.12.16. 15:49
19 hozzászólás

Autós ember - jó eséllyel - járt már legalább egyszer az életben a szentélyben, melynek neve: műhely. A műhely a Kába-kő, a Stonehenge, sokszor az utolsó menedék, a kupleráj, ahová az ember örömmel jár szopni, hiszen a végén ott a happy ending. 

A műhelyben dolgok vannak és semmi sem felesleges! Görbe vasdarab? Ki ne dobd! Abból szabjuk a távtartót! Tükörre kopott nyári gumi? Eszednél vagy! Abban még van egy csomó füst! Törött visszapillantó? Mosdó fölé pont jó lesz.

A műhelyben SZENT dolgok is vannak: olajfoltos ultradermes doboz, 42 éve ki nem mosott törölköző, hörgő kompresszor valahol a függöny mögött, meztelen nős falikép és persze a nyári hónapok legszükségesebb szerszáma: a sörnyitó. Szigorúan madzagon lógva az ajtófélfán. És ez nem csak öncélú divathóbort, hiszen a kóckötél (damil) nem engedi elkallódni és mivel az ajtóhoz közel van, ezért az árnyékos-büdös helyből szinte kikényszeríti a hűs sörre várót a szabadba, hogy pihenjen egy kicsit és lássa, miről marad le megint azzal, hogy naphosszat odabent szögel.

Ez pedig egy profi sörnyitó. Sőt, nem is egy, öt! Csúszásgátló, hosszú erőkarral nincs akadály, szürke-fekete-narancs színvilága pedig lényegében bármelyik szerszámgépgyártó termékpalettájához remekül illeszkedik. A Mohó Hiéna pedig tudja, milyen fontos is a hidratálás, ezért most, ebben a pillanatban kiosztja az öt sörnyitót azoknak, akik a legrövidebb idő alatt isznak meg egy üveges sört.

Szigorúan üveges legyen, félliteres. A bontatlan üveget a versenyző helyezze maga elé, az óra a szisszentéstől (illetve kupak-nyitástól) számol egészen addig, amíg az üveget a szájával lefelé fordítva meg nem mutatja a pilóta, hogy abban már tényleg csak az alja-hab maradt (amit már nem innánk meg).

Minderről készüljön egy videófelvétel, melyet egy tetszőleges videó-megosztó oldalra feltölt, az url-linket pedig ide, alulra kommenteli. A végső határidő 2015. december 18. (péntek), reggel 09.00. Az addig beérkezett videók közül sorsoljuk ki az öt, boldog tulajdonost, a leggyorsabb és legalaposabb pedig egy ötliteres (mint a Mustang) Bitburger-partihordót is kap, természetesen telis-tele folyékony kenyérrel. A zsűri szempontjai között szerepel a tökéletes ürítés, a kivitelezés eleganciája, ötletessége és természetesen a tempó, szóval ne kapkodjátok el!

Előre gengszterek, most mutassátok meg, hogy nem csak mojitóból áll az élet! Óra indul!

Az idei karácsonyi hiénákat – köztük a még futó és a már lezárt feladványokat  itt találod egy helyre gyűjtve.