Eggyel kevesebb helyen bírságolhatnak

2016.04.11. 13:26 Módosítva: 2016.04.11. 15:56
14 hozzászólás

Meglepődhetett az utóbbi pár napban, aki a szokásos módon akart befordulni az óbudai Kórház utcába a Szentendrei út felől. Behajtani tilos tábla várja az autósokat, és a Közterület Felügyelet kint álló munkatársai is felhívják a figyelmet arra, hogy a Miklós utcán lehet befordulni, ugyanis a Kórház utca rövid, térköves szakaszt elzárják az autóforgalom elől, és sétálóutcává alakítják.

Néhány hónapja jelent meg az anyagunk, amely a térköves szakasz végén teljesen indokolatlan balrakanyarodási tilalommal foglalkozott. Ebben arról írtunk, hogy ugyan kitáblázták a tilalmat, és egyértelmű, hogy be kell tartani, ám semmilyen logikus érvet nem lehetett mellette felhozni, hiszen a szakasz minden irányba tökéletesen belátható, ráadásul a hely is bőven elég a biztonságos kanyarodáshoz.

Hogy a cikk miatt szűnik-e meg az utcanyúlvány, nem tudhatjuk, de az biztos, hogy eggyel kevesebb helyen futhatnak majd bele bírságcsapdába a figyelmetlen autósok. A munkálatok április 11-én, hétfőn kezdődnek, és a tervek szerint a hónap végére el is készül az átépítés.