2016.04.24. 11:07
2 hozzászólás

Az örökös bajnok Ferjáncz Attila halálának híre sokakat megrendített, természetesen egész nap téma volt a Hungaroringen. Este, mikor az összes versenyautót leállították, minden programnak vége volt, komoly tömeg gyűlt össze a Ferjáncz-oltár előtt. Élénk narancssárga lett a depó, minden pályabíró, a Hungaroring szinte összes munkatársa megjelent – és természetesen a magyar versenyzők, csapattagok is mind lerótták a tiszteletüket Ferjáncz Attila képe előtt.

Igazán szép gesztus volt a Zengő-csapat részéről a rögtönzött oltár felállítása. Nem csak Ferjánczra gondoltak ők, sőt, eredetileg egyáltalán nem gondoltak Ferjánczra, honnan is gondolhattak volna.

Pár perccel azelőtt, hogy még péntek délután kiütöttem Zengő Zoli kezéből a telefont (még szerencse, hogy lapjával esett, nem lett semmi baja, de persze így is elég kellemetlenül éreztem magam) hívott valakit, hogy koszorúkat rendeljen. A Hungaroring épületén több nagy, motorsportban érdekelt magyarnak van emléktáblája, ezeken akarták a csapat koszorúit szombat délután elhelyezni. Nem is értem, Zengő Zolinak hogy maradt a versenyhétvégén még energiája erre is figyelni.

Aztán jött szombat hajnalban a hír: Ferjáncz már nincs köztünk. Sajnos eggyel több koszorúra lesz szükség... Százas nagyságrendű tömeg gyűlt össze este a fekete keretes fénykép és a koszorú köré helyezett mécsesek előtt. A Ring munkatársai, sportvezetők, újságírók, versenyzők gyújtottak gyertyát és álltak egy percig néma csendben.

Ferjáncz volt navigátorának, a magyar Formula-1 nagydíjak versenyigazgatójának, Zsembery Jenőnek az emléktáblája mellé sajnos felkerülhet Ferjáncz Attiláé is.