Nem létező Opellel hiteget a kereskedő

2016.11.14. 14:24
13 hozzászólás

Elég szorosan követjük az újautó-bemutatókat, és az új Astrából eddig nem láttunk szedán-kivitelt. Ezért is lepődtünk meg azon a hirdetésen, amely az AutoPalace Délpest neve alatt fut. A szabvány méretű banneren egy sosem látott autó, az a bizonyos Astra K szedán látható, de olyan groteszk jelenség még így kicsiben is, hogy azonnal megkérdőjeleződött bennünk, hogy ezt az Opel formatervezői rajzolták volna.

A GM német leányvállalatának tervezőcsapata nem készít igazán progresszív terveket, de általában azért van arányérzékük – egy ilyen megereszkedett hátsójú borzalmat csak nem adnának ki a kezükből. Persze volt egy olyan félelmünk is, hogy valamiről lemaradtunk, így gyorsan utánakotortunk. A Google képkeresője csodákra képes, a bélyeg-méretű fotó alapján egyből feldobta a Bernard Car Design oldalát, ahol ez a csoda nagyobb méretben is megtekinthető.

Bernard virtuáltuner, ha kedvesen próbálnám megfogalmazni, a műfaj kevésbé tehetséges, de annál lelkesebb művelői közé tartozik. A perspektívát nem igazán érzi, de a maga helyén rendben van: a névtelen internet sosem látott autóinak ismeretlen alkotójaként vidám perceket tud okozni, és alkotás közben talán maga is jól szórakozik.

Az Astra szedánja viszont alkalmatlan arra, hogy bárkit megtévesszen, talán az AutoPalace Délpest reklámkampányának készítőit kivéve. Vagyis reméljük, hisz az Astra K szedán-változatát egyelőre nem mutatták be, és aki ennek az ellenkezőjét sejteti, az csal, azt meg nem szabad, amennyire tudjuk, a törvény szerint sem.

Mindenesetre ha valaki átverős Astra-reklámot készítene nem létező autóval, annak ajánljuk Theophilus Chin zseniális munkáját, amivel talán még a gyáriakat is meg lehetne vezetni. Arról persze nehezebb leműteni a szerző szignóját, de egy reklámügynökségnél csak akad valaki, aki legalább alapszinten konyít a fotosoppoláshoz.