Átvert, lehúzott, aztán belém jött

2017.06.18. 09:00 Módosítva: 2017.06.19. 11:37
52 hozzászólás

Miután megírtuk, hogy a korábban internet szerte csak civices csalóként emlegetett fazon most márkát és típust váltva megint szedi áldozatait, befutott pár érdekes levél és üzenet. Többen ismerik innen-onnan, ők a szerencsések, de sajnos több olyan történet is eljutott hozzánk, amiben egy újabb sikeres lehúzását írták le.

Mind közül az alábbi a legszebb, nem csak azért, mert annyira hihetetlen, hogy egy tisztességes producer, ha forgatókönyvként tennék elé, kérdés nélkül visszadobná, hogy dolgozzanak rajta, ez így irreális (pedig a képek és a máshonnan, a levéltől függetlenül befutott infók azt mutatják, hogy ilyen nincs, de mégis van). De azért is, mert mindenki, akit valaha átvert, egy picike elégtételt érezhet, és mi, külső szemlélők is jobban érezzük magunkat, ha tudjuk, a karma előbb-vagy utóbb odavág.

A csaló alfás (előzőleg hondás), történethez annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy május végén én is egy segítőkész ember voltam. Megtankoltam a verdáját és még kaját is vettem neki.

A csavar az a dologban, hogy miután a bolttól elköszöntünk, 1 km-el arrébb, én megálltam, hogy elengedjem a gyalogosokat a gyalogosátkelőnél, de az alfás nem. Gondolom nem figyelt és elég szépen összetörte az Alfáját és az én verdámat is. Plusz annyira rátolt a zebrára, hogy elsodortam egy nőt, aki épp átkelt.

Rendőrség, mentők, helyszínelők, vallomás, helyszínelés. Gyalogos jól volt. Szinte karcolás se volt rajta, de azért leterítettem az aszfaltra. Alfással betétlap csere, elismerte a balesetet.

Innentől én nekem már sok volt a figura, hívogatott még de nem beszéltem vele, nem is érdekelt, hogy egy ilyen szerencsétlen ember mit akar tőlem. Aztán 5 napra rá derült ki, hogy valamilyen szinten áldozata vagyok én is, de én már a baleset után temettem a pénzt. Lett elég problémája, gondoltam akkor.

Most már inkább kívánom, hogy tolószékbe kerüljön egész hátralevő életébe, miután kiderült, hogy ilyen pofátlan csaló. Az autóm céges, ennyi mákom van, mindent intéz a cég, de elég nagy a kár így is az autómban.

Na mindegy. Nekem tanulópénz, tőle meg visszavett egy keveset a sors.

Talán mondani sem kell, hogy emberünk ezt az alaptörténetet is képes továbbszínezni, többeknek már úgy adta tovább, hogy egy hol ukrán, hol litván (ezeket folyamatosan keverve, romlik már a memóriája, ami egy ilyen hantabajnoknál különösen rosszul veszi ki magát) terepjárós telibe verte hátulról, nekitolta az előtte állónak, de eztán huss, elszelelt, otthagyott mindenkit. Az Alfa hátsó lökhárítója valóban hiányzik a kocsiról, de komolyabb sérülésnek nincs nyoma a hátfalon - ez a csúnyán leamortizált orral együtt elég hihetetlenné teszi a sztorit.

Úgy tűnik, bármi történhet, a csaló civices/alfás javíthatatlan, kamugép volt és marad is, senkinek ne legyenek kétségei, biztosan megpróbál másokat is lehúzni. Kérem figyeljenek, de tartsák meg a jó szokásukat – a korábbi poszt kommentjeiből is kiderült, sok rendes ember vesz körül bennünket, akik hajlandóak segíteni, ha valaki bajba kerül.