Amíg ezt nem láttad, semmit nem tudsz az autószerelésről

2018.03.01. 14:24
34 hozzászólás

A mortefontaine-i cikkáradatból éppen fellélegző Csikóstól egészen szürreális videót kaptam. Néhány ausztrál őslakos (aboriginal) talál a fák között egy szemre teljesen döglött Hyundai-t és egy Renault Mégane t öreg Holden Commodore-t. Persze rögtön meglátják a dologban a fantáziát, mert az egy jó autó, csak lerobbant. Ami ezután következik, az alig hárompercnyi, de annál töményebb ámokfutás: játékbabafejjel lezárt olajbetöltő, kisbaltával leeresztett üzemanyag, és persze a hűtőbe is csak annyi vizet szabad tölteni, hogy maradjon belőle inni is. Külön érdemes megfigyelni, hogyan tankolják tele a kocsit.

 

Aki azt gondolná, hogy ez egy egyszerű kis vicces videó, téved. Némi kutakodással sikerült kitúrni, hogy ez egy részlet a Black As című ausztrál webes minisorozatból (a címe ellenére nem a Bush Mechanicsből), a Youtube-on könnyen találhatunk még belőle. Ajánlom például rögtön ezt itt, amikor a csapat a korábban elakadt Suzukit próbálja kirángatni, miközben az elé kötött Hyundai-t szépen lassan szétszaggatják:

Hasonló műfajban érdemes még megnézni a Bush Mechanics című minisorozatot is, amely ugyanezzel a szereplőgárdával készült. Maga a bush mechanic kifejezés gyönyörűen leírja, miről is van szó. Ezt az ausztrál kifejezést azokra használják, akik meglehetősen unortodox megoldásokkal, a hirtelen elérhető eszközökkel és anyagokkal oldanak meg műszaki problémákat. Ezen a linken a sorozat mind a négy része elérhető.