Ilyen volt az autós navigáció 1977-ben

2018.12.22. 06:33
34 hozzászólás

Elképesztően csodálatos videót dobott fel jó érzékkel a Youtube, egyszerűen minden perce egy nosztalgikus aranybánya. 1977-ben járunk, ahol hibátlan filmes eszközökkel „a Budapesten közlekedő magyar és külföldi autósokat kívánja segíteni a tájékozódásban” egy minden ízében csodálatos sorozat Nagykörúttal foglalkozó epizódja.

Az A jelzésű kifordított felnis Zsiguli indul a Borárosról az egyik irányba, a B jelzésű egyes Golf pedig a másikba, hogy aztán a Nagykörút számtalan veszélyén sikeresen túljutva találkozhassanak a Délinél. Az út során elképesztő mennyiségű megfigyelni való akad a negyven évvel ezelőtti Budapestről, és olyan hasznos tudnivalókkal gazdagodhatunk a városi út előtt, minthogy a pesti gyalogosok nem mindig veszik figyelembe a piros jelzést, ezért fontos az óvatosság.

Közben megnézhetjük, hogy milyen volt Nyugati, mielőtt megépült a felüljáró, megfigyelhetjük, hogy érdemben tulajdonképpen nem is változott az elmúlt negyven évben a budapesti közlekedés rendje, és hogy mennyivel kevesebb autóval is el lehetett élni a fővárosban.