A jövő autója egy 94-es Polo

2019.03.24. 13:27
13 hozzászólás

Sok autó van az AMTS-en, ami kérdéseket vet fel. Az egyik kedvenc ilyenem egy 1994-es Volkswagen Polo, aminek vélhetően már semmi köze ahhoz a kedves kis krumplihoz, aminek anno megálmodták a mérnökök.

A fényezése egyedi, porig ültették, ledes fényszórói vannak, nem is ezzel lóg ki a sorból. Ami igazán egyedivé teszi -nem csak a Polók között – az az elektromos hajtáslánc. Egy 400 voltos, 134 lóerős villanymotor hajtja, ráadásul a hátsó kerekeket. A Polo legerősebb változata a GTI tudott a maga korában 120 lóerőt, és már az sem ment rosszul, a villanymotor instant nyomatékával ez az autó megdöbbentő lehet.

Az akksik elöl kaptak helyet a valamikori motortérben, és pont annyi fért be, hogy egy töltéssel 200 kilométert stabilan futhasson. Másra nagyon úgysincs gondja, a lámpák és a beltér minden világítása ledes, ami szinte alig fogyaszt áramot. Amit etetni kell az a középkonzolba ültetett tablet és természetesen a hátsó ülések alá beműtött villanymotor. És ha már ülések: a színre kárpitozott ülések egyedi formával alapból mutatnak, de ahogy a biztonsági övet befűzték, annyira kreatív, egyszerűen nem tudok betelni vele.

Kívülről azonnal feltűnik a szélvédővel egybeolvasztott üvegtető, az egyedi karosszéria elemek vagy akár az ültetés. A fanatikusok azonnal észreveszik a Porsche felniket és féknyergeket, a szénszálas spoilereket, vagy a jobb első sárvédőből kiálló töltőcsatlakozót. Elég közelebb menni, azonnal meglátjuk a szolid kék LED csíkot, és a szőnyegként szolgáló hangelnyelő paneleket, amik a profi zene stúdiókból lehetnek ismerősek. A beltérben mindenhol elrejtettek egy apró Porsche-logót, ami még tovább kavarja az autó besorolását.

Annyi érdekes és különleges autó van itt az AMTS-en, de emellett nem tudtam szó nélkül elmenni. Sokszor mondják, hogy ne akarj más lenni, mint aki vagy, de ennek az autónak mégis jól áll.