96 éves autója feltámasztásával lepték meg a 88 éves tulajdonost

2020.03.23. 17:07
11 hozzászólás

Tegnap futottam bele egy videóba a YouTube-on, és azóta többször is meg kellett néznem. Nem mintha kötelező lett volna, hanem mert ez tipikusan olyan videó, hogy jól érzed magad, miközben nézed – és mostanában ritka az ilyen.

A Fat Fender Garage egy amerikai tuningműhely, ami autók – főként pickupok - restaurálásával, felújításával foglalkozik, illetve alkatrészeket is árulnak. Elkészült autóik gyönyörűek, aki erre kíváncsi az nézzen rá a YouTube-csatornájukra vagy honlapjukra, de most nem ez a lényeg. Nagyjából három hónapja töltöttek fel egy videót, amiben egy közel 100 éves autót keltenek életre, ráadásul meglepik vele a tulajdonosát – aki nem mellesleg 88 éves.

A tuningműhelyhez a tulaj feleségétől érkezett a kérés; azzal szeretné meglepni férjét, hogy még egyszer vezethesse legelső autóját. Az autó egy 1924-es Dodge Brothers Touring, amit a tulajdonos 16 éves korában 135 dollárért vásárolt, és azóta is az övé. Elmondása szerint annak idején akár 55 mérföld/órával is simán tudott vele repeszteni – de ez hatvan évvel ezelőtt volt.

Nem meglepő, hogy már nincs jó állapotban az autó – ezért valószínűleg az felelős, hogy több mint fél évszázada nem indították be, és nem is a legmegfelelőbb módon tárolták - viszont ez nem akadályozta meg a szerelőket abban, hogy teljesítsék a kérést. Rengeteg dolgot kicseréltek a motortérben, de így is akadtak nehézségek a beindításával, sőt, kicsit később - miután végre sikerült beindítani - le is kellett állítani a motort, mert túlhevült. Mindez azonban teljesen eltörpül ahhoz képest, amikor a 88 éves bácsi újra meglátja autóját – járó motorral – arról nem is beszélve, amikor vezeti.

Itt a videó, ami mosolyt csal az arcodra: