Hihetetlen, milyen autókat halmozott fel ötven év alatt ez a gyűjtő

2020.04.18. 17:42
42 hozzászólás

Az Ammo NYC egy autók ápolásával és tisztításával foglalkozó cég, akik YT-csatornájuk alapján eléggé értenek ahhoz, amit csinálnak. Nemrég egy óriási autógyűjtemény tulajdonosa is megkereste őket azzal, hogy pár szerzeményét elő kellene készíteni egy aukcióra. Azzal tisztában voltak, hogy jókora kollekcióval lesz dolguk, de arra nem voltak felkészülve, amit találtak.

A titokzatos tulajdonosról sok mindent nem tudni, csakhogy a '70-es évektől gyűjt autókat, mára már több mint háromszáz van neki, és raktárakban tárolja őket. Elmondása szerint a legtöbb autóhoz 30 éve hozzá sem nyúltak, csak megvette őket, és eltette porosodni. Az egy hete feltöltött videóban is egy ilyen vastag porrétegbe burkolt autót hoznak rendbe - a rövid betekintésen kívül - egy Bizzarrini P538-at, amiből V8-as motorral kettőt gyártottak és nagyjából egymillió dollárt ér (kb. 320 millió forintot).

Az első videó láttán rengeteg néző kérte az Ammo NYC-t, hogy tartsanak egy részletes bemutatót is az egész gyűjteményről, és ennek eleget is tettek. A harmincperces videóban rendkívül ritka autók láthatók, többek között a Lamborghini elfeledett terepjárója, az LM 002 – ami lehet, hogy Nicolas Cage-é volt – két Plymouth Superbird, 1974-es Hurts Oldsmobile, és rengeteg egyéb Lamborghini, Ferrari, Porsche, Mustang, Camaro és Corvette is, tényleg az összeset fel lehetne sorolni. Slusszpoén, hogy ez a gyűjteménynek csak a harmada, mivel a három raktárból csak egyet mutatnak be az elképesztő videóban.