Így néz ki egy roncstelep Dubajban

2020.06.11. 10:56
14 hozzászólás

Dubajban a legizgalmasabb és egyben legdrágább luxusautók mindegyikét megtalálni, ennek velejárója, hogy az ottani roncstelepek is rengeteg felső kategóriás autóból merítenek. A napokban Supercar Blondie ellátogatott egy ottani autótemetőbe, hogy megnézze a nem akármilyen roncsokat.

Ferrarik, Bentleyk, Lamborghinik, AMG Mercik hada sorakozik a telepen, de ezeken túl is mindenféle csúcsmodell helyet foglal. A nyugalomra helyezett autók egy része rommá törve áll, és évek óta meg sem mozdították őket - mint például az a Lamborghini Huracan, aminek gumijai eggyé váltak a talajjal. Az autók másik része pedig hibátlan állapotban porosodik, ezek úgy kerültek oda, hogy tulajdonosaik nem tudták tovább fizetni a részleteket, így elkobozták őket. Akármilyen kondícióban is legyenek az autók, mindegyiket eladásra kínálják online árverés keretében, így a szemfülesebb vásárlók igen nyomott áron el tudnak csípni egy-egy luxusautót.

A helyi trendhez igazodva egyébként a dubaji rendőrségnek is van luxusautó-flottája, ami olyan technikákból áll mint BMW i8, vagy Ferrari FF.