Elkészült a harmadik könyvem! És ez most piros

Könyv, Csikós: Autóm, a drog

2020.10.28. 16:06
17 hozzászólás

Könyvrendelési lehetőségek:
Webshop itt
Magyarországi vásárlóknak Vatera itt (dedikálást kérni csak a vaterás megrendelőn lehet, utólag nem!)
Külföldről vásárlóknak (megfelelő postadíjakkal) itt (dedikálás csak az eBayes megrendelőn, vagy PayPal-megjegyzésben lehetséges)

Ez itt már a harmadik könyvem a száz-kétszáz példányos kiadásúra is félve tervezett (lol) Életemet egy rozsdás roncsért és az elsüllyedt, de a szívemhez közel álló cikkek gyűjteményéből álló, Feljegyzések a Titanicról után. A formátum hasonló, bár nem ugyanolyan, mint az elsőnél volt, a hasonlóság pedig ott merül ki, hogy eddig sehol meg nem jelent sztorik töltik meg a 214 oldalnyi hard copyt itt is. Annyiban más ez a legújabb könyv az elsőhöz képest, hogy már nem valamiféle Belsőség-posztnak indult, hanem eleve könyvnek készült, a nulladik perctől kezdve.

Egy sztori az első, szépreményű 02-es BMW-mről, amit nagyjából celluxszal és kalapáccsal próbáltam életben tartani, egy másik egy autótesztelést teljességgel nélkülöző, végtelenül furcsán elsült Land Rover-tesztelésről Tunéziában. Aztán a harmadik a fekete, dögös, szinte vadiúj Ibizám hajmeresztő svájci behozataláról szól, ami elég rég, '91-ben történt, s meredekebb volt, mint ami az Aróval esett meg egy évvel korábban – arról szólt az első könyvem fele. A záró rész pedig jóval messzebb megy vissza az időben, még a rendszerváltás előtti időkbe, s Pityu barátom Fiatjairól és Puchjairól szól. Azokkal vette kezdetét az egész autós mániánk 1985 táján, akkor váltunk puha kezű budai úri gyerekekből olajos majmokká, miközben rozsdatemetővé tettük azt a környéket, amelyben a házmester hétvégenként elővett fűnyírója jelentette az egyetlen régi, büdös, zörgő járművet addig.

Korrajz, tákolások, megúszások, és minden, ami úgy általában mindenkivel történt huszonöt-harminc évvel ezelőtt, ha nem a Merkurtól vette át az új autóját (bár néha azzal is), hanem annak a pénznek a töredékéből próbálta megvalósítani a mobilitást. Ez a könyv jóval vastagabb, mint az Életemet egy rozsdás roncsért volt, hogy ne legyen egyvécés olvasmány (igen, kaptam ilyen visszajelzést is, egyvacsorást többet is), a formátum pedig természetesen A5-ös, hogy illeszkedjen a két eddigi könyv sorába.

Itt a fontos bejelentés, mert nagyon közeli a dátum – mivel idén már nem lesz Parkoló Parádé, de nagyon sokan vágynak a személyes átvételre, ezért otthon tartok garázsvásárt. Az időpont október 31-e, szombat, 10.30-14.30. Hogy a koronavírus-problémának elébe menjünk, új rendszert találtam ki, hogy elkerülhető legyen a sorban állás. Aki megérkezik, lejön a garázshoz és tép magának egy sorszámot. Élő adásban ketyegni fog egy számláló, feltehetőleg ez itt, mindenki tegye el a linket, s így csak annak (esetleg a következőnek) kell odajönnie, aki épp soron következik, a többiek elmehetnek kávézni, mászkálni, beülhetnek az autóba zenét hallgatni, ki hogy szereti. Így nem kapjuk el a vírust, ha eső lesz, nem ázik el senki, nem kell átfagyni sem. Maszk mindenkin legyen, ezt előre kérem, mert itt most tényleg nem árt az óv és az intézkedés. A szolgálati facebook-oldalam linkjét pedig érdemes talán eltenni, mert ha pontosítások lesznek, ott tudom közzétenni őket, ugyanis nem férek hozzá a TC címlapjához bármikor, ott fontos anyagok pörögnek.

A tumultus elkerülése érdekében javaslom, hogy mindenki inkább később érkezzen, mert a nyitási csúcs szokott pokoli tömeghez vezetni – így pedig, hogy most még a Parkoló Parádé se csapolja meg az első érdeklődő-hullámot, nem is tudom, hányan leszünk. De félek, hogy egy időre az utolsó alkalom, amikor ilyet lehet tartani – bár ne lenne igazam.

A többieknek marad a rendelés, az se rossz, s biztosan kényelmesebb.

Egy csomó újdonság lesz a terjesztésnél, de nem, nem az a hír, hogy a Libriben és egyéb fényes helyeken megjelenik az Autóm, a drog. Ott nem lehet majd kapni, mert azokon a helyeken nagyon súlyos a jutalék, azt pedig egy ilyen privát kiadvány nem bírja el. Itt jegyzem meg, hogy emelnem kellett megint az áron, mert a tavalyi 315 forintról 365-re szökött euró meglátszik a készítés költségein is, amit meg mind zsebből fizetek – ez a könyv 4800 forintba kerül, plusz küldés. Még mindig nem annyi, mint amennyit a forint romlott, mert az új hely, a szegedi Generál Nyomda kedvezőbben dolgozik – de az emelést eltüntetni nem sikerült.

A szokásos egyszerű webshopos link már most működik, általában ott is lehet dedikálást kérni, de mivel március óta home office-t nyomok, ezért csak kéthetente megyek be a Feminához (ami egy teljesen külön cég), tehát aki szignónál személyesebbet szeretne, annak kicsit várnia kell. Arra vigyázz - mert sokan így tesznek -, hogy ha leütöd nálam, személyesen a Vaterán a terméket, akkor nekem fizesd ki, és nem menj át a Feminára, mert az két külön cégtől való vásárlásnak minősül. És utána - amellett, hogy a Femina leveszi a maga százalékát - még a vaterás termékdíjat is ki kell fizetnem az után a termék után, amit el sem adtam...

Természetesen én, személyesen is árulom a könyvet azoknak, akik direktben forrásból vágynak rá, vagy éppenséggel személyes dedikálást kérnének, s szükségük van arra, hogy a könyv viszonylag gyorsan odaérjen, mindennel ellátva. A Vaterán a magyarországi vásárlók tudják megvenni a könyvet 1100 forintos postaköltséggel, ami magában foglalja a vaterás díjat, a pufis, vízálló borítékot, s a küldés árát is). Jó hír egyeseknek, hogy megint működik a PayPal-en történő fizetés is. Mindenki a vaterás megrendelőbe írja bele a dedikálási kérését, mert az utólag más formában érkező igényeket egyszerűen nem tudom összekapcsolni a privátban, itthon működő logisztikai rendszeremmel.

Aki külföldről, távolról rendel (Ausztráliából is szoktak, de egy olvasóm van Kínában is, egészen fura dolog ez), az az eBayen tudja megvásárolni, kifelé sajnos húzós a díjazás, mert már 3000 forint fölött van maga a posta, plusz boríték, eBay-díj, egyebek. Ez van, az élet drágul, de legalább maga a könyv olcsóbb lett, mert hozzáigazítottam az árát a font/forint árfolyamhoz - kis vigasz. Javaslom mindenkinek, aki odakintről latolgatja a könyvvásárlást, hogy még 2021 februárig lépje meg, mert onnantól ha minden igaz, vámáru-nyilatkozattal lehet csak küldeni mindent, és akkor lehet, hogy leállok vele, mert óriási lesz a macera. A dedikálási igényt itt is már rendelésnél tüntessétek fel – ezt lehet az eBaynél, kilépéskor, vagy a PayPal fizetőoldalán is (mindkettőt látom, mindkettőt szokták).

Új helyen, a Veterán Autó és Motor szerkesztőségében, Csepelen, illetve az ő webshopjukban is meg lehet venni a könyvet – ha már nincs időm írni abba az újságba, legalább ennyi kapcsolat legyen a régi munkahelyemmel – nekik is jó talán, nekem meg öröm, hogy ott van.

Tehát a könyvhöz (és az előző kettőhöz is) hozzájuthattok a következő módokon:
Szombati garázsvásár
Webshop
Tőlem Magyarországra a Vaterán
Tőlem külföldre az eBayen
Veterán Autó és Motor

A korábbi két könyvet pedig megtaláljátok a Vaterán és az eBayen, továbbra is.

Köszi, hogy olvastátok, most vigyétek a hírt messzi földre. Én meg megyek, mert a teherautó bármelyik pillanatban befordulhat a Czobor utcába...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.