Városi kisautó, igáslóként használva

Válogatás a legfrisebb Népítéletekből

2021.01.10. 16:35
8 hozzászólás

Városi kisautó, igáslóként használva - Suzuki Alto

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az igazsághoz hozzátartozik még az is, hogy ez volt egy évvel ezelőttig a család egyetlen autója, így nem csak hétvégi bevásárlásra volt és van használva. Főleg nem arra. :) Gyakran húzott maga után 1 tonnás vagy kicsit nehezebb utánfutót mindenféle pocsék erdei utakon, végigdolgozott három építkezést, méhészetben is használva volt kaptárak szállítására, fát hordtunk vele stb. Mindent kibírt, ami szinte hihetetlen. A lengéscsillapítók is egyszer voltak még csak cserélve benne. 

A csomagtartója nagyon jól pakolható, tűzhelytől kezdve cementeszsákokon keresztül rövidebb gerendákig mindent szállítottunk már vele. A jó pakolhatóság elsősorban a nagy csomagtérnyílásnak köszönhető. Tényleg elképesztő, hogy mekkora tárgyak beférnek ebbe a kis autóba.

Stump Bandi és a használt Alto

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

A NAGYZŐD - Volvo S70

72187

Összeszámolva a valós értékének 2x-ese lett ráköltve, mert minden nyavaja nálam jött ki, de a 90 % csak kopó cucc. Összes lengéscsillapító, összes fékbetét, féktárcsa, vízhűtő, kézifékbowden, ablakmosó motor, hőgomba, néhány gömbfej... 

Szerettem a dinamikáját, a kényelmét, a komfortját és a hangját, bár azt inkább imádtam! 4000-től az üvöltés és megindul, mintha muszáj lenne!

Csikós és a T5

Istennő - a maga csodáival és sznobizmusával együtt - Citroën DS3

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Használtan venni egy DS3-at akkor, amikor már mindenki tudja hogy ez alsó hangon is felér egy olyan jellegű önszívatással mint amikor egyforma tartóba rakod a sót meg a cukrot és a reggeli kávénál csak reméled, hogy a jó ibrikből kanalaztál?

Szeretném elmesélni, hogy szerintem mire és kinek való ez az autó a maga hírhedt “Prince” szívével, a rettegett THP blokkal való együttéléssel, sírással, nevetéssel és annyira nem is új felismerésekkel.

Pista jó 10 éve találkozott a DS3-al

Hatalmas szerelem - Toyota Avensis

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Előtte egy turbódízel Ford Focusom volt. Miután kétszeri motormeghibásodás miatt 600 000 Ft-ot kellett költenem rá, megkérdeztem a szerelőt, hogy milyet vegyek. A Mazda 6-ot és az Avensist javasolta. Hosszas keresés indult be egy korrekt kereskedővel, aki Németországból hoz be autókat, Mazdát nem találtunk, de ezt az Avensist a megadott paraméterekkel igen. Nem voltak extra kívánságaim, de ragaszkodtam, hogy 4-5 éves legyen és lehetőleg ellenőrzötten 50 000 km-nél kevesebbet fusson, ja és a tolatókamera.

14 év után is elpusztíthatatlan, de te is kellesz hozzá - Subaru Forester

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Gondoltam, hátha valakit érdekel, mi a tapasztalat a 15 év körüli példányokkal. Most 14 és fél éves az autó, 198ezer km-rel. Kezdjük a karbantartás részével, mert ennyi idősen gondolom inkább arra vagytok kíváncsiak, mennyire betegágy, mennyire zsebbenyúlós történet a Forester.

A 2 literes benzines Forester egy kitűnő autó, de van néhány dolog, amire figyelni, és költeni kell. Tudni kell, hogy olyan dolgokat is cserélek rajta, ami nincs elromolva, amire más még azt mondaná, éveket elmegy vele.

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.