Csattanással végződött a Tesla-Challenger cicaharc

2021.02.06. 09:21
10 hozzászólás

Bár az előzményeket nem mutatják, úgy tűnik, a Los Angeles-i éjszakában egy Dodge-tulajdonos büszkesége nem tűrte, hogy holmi zseb-Tesla megelőzze az autópályán. A fekete Challengerrel még sikerült jobbról előzve kikerülni egy útban lévő Chevrolet Tahoe-t, de a következő autót már nem: a pillanatnyi tétovázás miatt bőven elkésett a sávváltással, így tulajdonképpen fékezés nélkül rohant bele az előtte haladóba.

A vétlen autóst a bentonfal állítja meg, a Dodge bónuszpontokért egy harmadik autót is eltalál, de a Tesla sofőrjét sem kell megdicsérni: a hátsó kamera felvételén látszik, hogy a többi közlekedőnél ő is jóval nagyobb sebességgel halad, és szintén előz jobbról. A Wham Baam TeslaCam csatorna videója egyébként nem áll meg itt, további, Tesla-kamerák által rögzített esetek következnek, amik simán hozzák az orosz dashcam-válogatások hangulatát: hülyéből legalább annyi van, csak Ladából van fájóan kevés.

Az esetet a Tesla Model 3  nyolc kamerája  közül a jobboldali holtpontra irányított egység rögzítette: szétfröccsenő alkatrészek, tökéletes kompozíció és időzítés -  Michael Bay az összes poligonját megnyalná utána.