Ezt a rövid videót még mindenképp nézd meg a pánikszerű benzinhalmozásról

2021.05.16. 10:43
10 hozzászólás

Bár a meghekkelt Colonial Pipeline-on a napokban újraindult az ellátás, a rengeteg önveszélyes üzemanyaghalmozóról készült vírusfotó után ezt a rövid felvételt még nézd meg a műfaj királyáról és értetlenkedjünk együtt. 

A bizarr videó előzménye, hogy múlt pénteken leállt az USA délkeleti államait üzemanyaggal (benzinnel, gázolajjal, kerozinnal és egyéb finomított kőolajszármazékokkal) ellátó Colonial Pipeline. A vezetéket azután kellett leállítani, hogy egy zsarolóvírusos kibertámadás érte az azt működtető rendszert. Ennek eredményeként sorra zártak be a délkeleti államok kútjai, az emberek pedig pánikszerű halmozásba kezdtek. A többség persze szakszerűen, jól zárható benzineskannákba hörcsögölt, de a netet nem a róluk, hanem az önveszélyes benzinhalmozókról készült fotók járták végig. Párat mi is megmutattunk nemrég. Nem meglepő módon már két balesetről is tudni, ami ehhez a konkrét halmozáshoz köthető: egy Hummer és egy Pontiac is leégett, miután kiömlött és lángra kapott a bennük hazahordott benzin.

A Colonial Pipeline üzemeltetői állítólag végül fizettek a zsarolóknak. Egy belső forrás szerint ötmillió dollárt fizettek nehezen utánkövethető kriptovalutában a kelet-európai hackereknek, hogy feloldják letiltott számítógépes hálózatot. Vagy így volt vagy sem, de újraindult az áramlás a vezetéken, így a netes trollok elmúlt heti kedvenc témája, a kutakon balfaszkodó amerikaiak egyelőre kifújt.