Hat éve él egy öreg Transporterben, és élvezi

2021.09.18. 14:48
14 hozzászólás

William Woodward a tetoválóasztalon világosodott meg. Az illinois-i gépészmérnök éppen Portlandben varratott magára egy újabb motívumot, amikor beszélgetésbe elegyedett a művésszel. A tetováló arról mesélt neki, hogy van egy öreg Volkswagen Transportere, amelyet el is nevezett Rubynek. Azt tervezi, hogy fiával együtt végigjárják az oregoni partvidéket, és szörföznek.

woodwards-vw-vanagon-named-ruby-willie-woodward-photos 100804400

Ez az elképzelés annyira megtetszett Woodwardnak, hogy azonnal el is tudta magát képzelni egy Transporter ölelésében, amint beutazza Amerikát. Elkezdett kutatni egy megfelelő jármű után, végül viszont éppen a tetoválóművész autóját vette meg: Rubyt, az 1990-es gyártású Volkswagen Vanagon GL-t – magyarul egy T3-ast. Közösségi oldalán 2015. április elsején jelentette be a radikális életmódváltást, de nem áprilisi tréfának szánta.

A férfi azóta töretlenül – és boldogan – járja Amerikát, gyönyörű fotókat készít, amelyeket saját blogján és Instagram-oldalán is közzétesz. A hat év alatt már többször is átesett nagyobb átalakításon a Vanagon, legutóbb például kapott egy tizenkét voltról működő hűtőt, egy új mosogatót és tűzhelyt, lényegében a teljes belsejét újraálmodta gazdája. A világítás ledes lett.

Az utazó szerint sokkal többet nyújt az öreg Volkswagen, mint azt elsőre bárki gondolná. Ő pedig ezáltal nem kívülállónak, nézelődő turistának érzi magát, amikor megáll valahol, hanem szomszédnak. Egyúttal pedig egy csodálatos közösség tagja is lett, jelenlegi legjobb barátai nagyrészt a volkswagenes világból kerültek ki.