A legrondább autó szerintetek pedig:

2022.01.29. 18:12
21 hozzászólás

Vannak autók, amik minden külső jegyükkel azon munkálkodnak, hogy aki rájuk néz, az kiskanállal akarja kikaparni a szemét a gödréből. Erről nemrég Máté írt egy remek összeállítást, amit egy rendkívül komoly, szerkesztőségi ötletbörze előzött meg. A hangsúly nem azon volt, hogy a legrondábbat kiválasszuk, hiszen annyi bedobás született már kapura lövésből a formatervezés focipályáján, hogy nem is igazán lehet egyértelmű győztest hirdetni.

Ezt a döntést inkább szerettük volna rátok bízni, így ebből az esztétikailag defektes szortimentből választottunk ki nyolc darabot, amire két körben a Facebookon tudtatok szavazni.

Az első körbe a fura tetejű Citroën Ami 6, a kicsit szánalmas Dacia Lastun, a Verdák 2-ben is csúnyaságként mellékszerepet kapó AMC Gremlin és közepénél másik autóba átcsapó Skoda Roomster kerültek. Legrondábbnak a hervadt mopedautónak kinéző Dacia Lastun lett, ami nem csak küllemével kelt zavart az Erőben, de műszakilag a külsejénél is hitványabb.

A második körbe az egykor minden kategóriában sportosan szép arányú autókat készítő bajor gyártó terméke, a BMW XM, a megkerülhetetlen klasszikus Pontiac Aztek, a far-aránytalansági verseny különdíjasa, a Fiat Punto Cabrio és az itthon is sok példányban tündöklő Wagon R újabb verziója, a Wagon R Stingray kerültek. Itt a modern kor múlthoz viszonyított, kevésbé pozitív irányú változását díjaztátok leginkább: a legtöbb szavazatot a BMW XM gyűjtötte.

A döntő csatát két teljesen különböző korból származó, semmiben nem hasonlító autó vívta: a villanyautózás egyik túlkompenzáló technokratája, a BMW XM és a román ipar már a maga korában is rossznak számító vadhajtása, a Dacia Lastun.

És akkor -dobpergés- az eredmény pedig:

A BMW XM lett a válogatás legcsúnyább darabja. Talán, ha nem a BMW, hanem más gyártó vitte volna vászonra a SUV-divat egy ennyire nehezen emészthető darabját, a világ is engedékenyebben nézne rá. De ott nincs bocsánat, ahol olyan legendásan ízléses darabok gurultak ki a gyárkapun, mint a csodásan nyúlánk E31-es 8-as, a nyílegenyes övvonalú E36 kabrió, vagy éppen az izmosan is szexi E92 M3. Megértjük.