Biztonságos istenkísértés, kezdőknek is!

Hirdetés
2010.05.21. 12:23
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A Magyar Drift Szövetség új lendülettel kezdte meg a 2010-es évadot, jelentős külső- és belső átalakításokkal. Talán az egyik legfontosabb változás, hogy a japán példát követve a másodosztály helyét átvette a Street kategória.

Nincs elérhetetlen távolságban, bárki felnőhet a feladathoz

A Street kategóriában indulni kívánó versenyzőknek a legkönnyebb a dolga. A startképességhez nem kell milliókat elkölteni egy hátsókerekes kocsira, mindössze egy bukósisakra és egy négypontos biztonsági övre van szükség! Persze nem árt, ha az átlagnál vagányabb vagy.
Természetesen, ha rendelkezésedre áll egy jól felkészített, gépkönyvvel rendelkező, hátsókerék-hajtású versenyautó és szeretnéd kipróbálni a driftet Street kategóriában, annak sincs semmi akadálya.

A verseny előtti tréningen az indulóknak pályaalkalmassági minimumvizsgát kell tenniük, ahol meg kell mutatniuk, hogy folyamatosan driftben tudják tartani a kocsit. Nem kell megijedni, a követelmény kezdő szinthez mért és egy egész nap rendelkezésre áll a gyakorlásra.

Versenyfeltételek

A Street kategóriában induló versenyzők a Pro vizsga és bukócső hiánya miatt, csak egyedül tartózkodhatnak a pályán, így páros driftben - tsuiso-ban - nem csatázhatnak! A versenynapokon a Pro és a Street kategória egyszerre kvalifikál. A kvalifikáció lefutása után kettéválik a két mezőny TOP 16-ra vagy TOP 32-re, létszámtól függően. Ettől kezdve külön versenyeznek és mindkét kategória külön értékelésben részesül. A közös kvalifikációnak köszönhetően lehetőséged nyílik megmérkőzni a profi pilótákkal. Itt minden kiderül. A bírók munkáját driftbox és videóbíró segíti.

Próbáld ki magad az idény következő versenyén, június 12-én, Tökölön! A pályát egy 200 m x 200 m-es aszfaltplaccon jelöljük ki bójákkal. Fa, szakadék, szalagkorlát nem lesz, így a rizikófaktor nulla. A kocsid ellensége csak te magad lehetsz! Ha még nem érzed magad érettnek a versenyzésre és először egy tréningen mérnéd fel képességeid, ezt megteheted május 22-én, Tökölön, a Szövetség által szervezett hivatalos edzésen.

Vigyázat, a drift azonnali függőséget okoz!

Egyéb, részletes információ a Magyar Drift Szövetség honlapján.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.