Peugeot: Megbízhatóságból jeles

Hirdetés
2011.07.05. 14:05 Módosítva: 2011.07.05. 16:22
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Az autósok rémálma: lerobbanni az út szélén. Ilyenkor nincs más megoldás, mint a segélyszolgálat – a német ADAC ezekből az esetekből készít statisztikát.

Az ADAC, Európa legnagyobb autóklubja minden évben közzéteszi az autók meghibásodásáról készült összesítését. A statisztika a német autópiacot tekinti át, és a lerobbant autókhoz történő kivonulások adatait összegzi. A 4,25 millió kiértékelt kiszállás felfoghatatlanul sok: ehhez Magyarországon minden egyes személy- és teherautónak le kelleme robbannia, továbbá harmaduknak még egyszer. A járművek akkor kerülnek be a rangsorba, ha bizonyos darabszámnál több fut az utakon. A végső táblázat elkészítésekor figyelembe veszik a futásteljesítményt is, ám értelemszerűen a defekt, az üzemanyag kifogyása nem befolyásolja az adott modell értékelését.

A végeredmény sokszor megcáfolja azt, amit az egyes nemzetek gyártmányairól hittünk. A Peugeot évek óta azon dolgozik, hogy autói a legmegbízhatóbbak közé kerüljenek, azonban ehhez idő kell. Az ADAC hat éves korig visszamenőleg vizsgálja az egyes típusokat, tehát egyetlen év kiváló eredménye nem is lenne elég az élbolyba kerüléshez.

A 2010-es értékelés alapján a Peugeot három kulcsfontosságú kategóriában is a dobogón végzett. Különösen szép eredmény a 308-as harmadik helyezése (egyben a legjobb importautó) a 29-es listán az alsó középkategóriában: előtte egy BMW és egy Audi, mögötte két Mercedes, miközben a legjobb japán típus a hatodik.

A 207-es, ha lehet, még jobban szerepelt, második helyen szerepel a 23 kisautó között, és immár négyedik éve kap ++, azaz legjobb minősítést az ADAC-tól. Ezzel a fényes eredményével szintén a legjobb az importmárkák között. A miniautók között a 107-es került a dobogó harmadik fokára.

A Peugeot új típusai, mint az 5008 és a 3008 még annyira új, hogy az ADAC egyelőre nem értékelte, mivel még nem érik el a megfelelő darabszámot. Azonban a Peugeot-tulajdonosok számára így is megnyugtató, hogy ahová elindultak, oda minden valószínűség szerint el is jutnak. Időben, és autómentő nélkül.

A rendkívüli ADAC eredményt most rendkívüli akcióval ünnepli a Peugeot. Részletekért kattinson!

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.