Kategorikus korszakváltás

Hirdetés
2013.01.22. 17:18 Módosítva: 2013.01.25. 10:37
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Miután praktikumával évekig iskolázta le az alsó-középkategória prémium ágát, radikálisan friss irányt vett a legkisebb Mercedes.

Egyetlen dolog nem változott: ezúttal is az A-osztály diktálja az ütemet…

Tizenhat centiméter: ennyivel alacsonyabb közvetlen elődjénél az új Mercedes-Benz A-osztály. Ekkora változást nem lehet csupán a változó ízlés számlájára írni. Ahogy elődei, a harmadik generációs modell is elébe ment az ügyfelek elvárásainak, és minden téren átírta azokat a piaci trendeket, amelyhez versenytársai még csak most igyekeznek felzárkózni. Egyelőre nehéz elképzelni azt a jövőbeli pillanatot, amikor megszokott látvánnyá válik a 4,3 méteres autó masszív fara, hosszan elnyúló, méltóságteljes orra és a sablonoktól elszakadó karaktervonalakkal tagolt oldalfala. Az A-osztály úgy teremtett új mércét a prémium alsó-középkategóriában, hogy idomainak magától értetődő arányaiból a ferdehátúságban gyakorlott tömegmodelleknek is volna mit tanulniuk.

Ez utóbbi kitétel értelmetlennek tűnhet, de ne feledjük, hogy a vadonatúj követelmények teljesítése mellett az A-osztálynak elődjei hagyatékához is méltónak kellett maradnia. Forradalmi előfutáraitól nem örökölte meg ugyan azok kétrétegű padlóját, de ergonómiája, helykínálata és praktikuma ugyanúgy kiemelkedően kedvező, mint a régi időkben, épp csak ezen szempontokat immár megelőzi a sportosság, a fiatalos elegancia vagy a konnektivitás kívánalma. Minderről az ország hat Pappas Auto bemutatótermének bármelyikében (Budapesten két helyen, valamint Székesfehérváron, Pécsett, Szegeden és Debrecenben) személyesen is meggyőződhetnek, akár egy tesztút keretében is.

Az igényes felfüggesztés, a hajtási befolyásokat hatékonyan kiküszöbölő, precíz kormánymű, a hatféle teljesítményszinten (82-211 LE) választható motorok magukért beszélnek, mint ahogy a disztingváltan merész belső stílusvilág vagy a gazdag kényelmi felszereltség sem igényel külön értelmezést. Az igazán előre mutató fejlesztések azonban a kívánatos felszín alatt rejlenek. Az adaptív fényszórótól a bóbiskálásra figyelmeztető rendszerig, a táblafelismerő berendezéstől az ütközés következményeit enyhítő, megelőző intézkedés-csomagig számos szolgáltatás most először válik elérhetővé a szegmensben – úgy is mondhatnánk, a kategória most, az A-osztály bevezetésével kezdi igazán kiérdemelni a prémium jelzőt.

Kiemelkedő képességű modellhez kiemelkedő értékesítési körülmények illenek. A Pappas Auto kilenc márkával, több vezető európai piacon szerzett tapasztalatával méltó partner az új A-osztály ügyfeleinek. Kiemelkedő szakmai kompetencia és gazdag raktárkészlet mellett további értéknövelő alapszolgáltatásként a Mercedes-Benz A-osztály tulajdonosok számára is elérhető a 2012 februárjában bevezetett Integrált Szerviz Csomag, ami a hazai piacon egyedülállóan négy éves időtartamon vagy 120 000 kilométeres futásteljesítményen belül díjmentes karbantartást biztosít minden Magyarországon újonnan vásárolt Mercedes-Benz személyautóhoz. A Pappas Auto ezen felül negyedmillió Forint értékű termék és szolgáltatás igénybevételére jogosító kuponfüzettel biztosítja, hogy az A-osztály már az első méter megtétele előtt is maradandó örömöt okozzon tulajdonosának.

További információk: www.pappas.hu

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.