Főnixként kelnek új életre az Oroszlánok

Hirdetés
2014.11.25. 14:26 Módosítva: 2014.11.25. 17:17
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Téli szervizakciók a Peugeot-nál

Munkába sietne egy fagyos téli reggelen, de az akkumulátor már meg se forgatja a motort, pedig ősszel még volt benne kraft? Csíkosan törli a sós maszatot a szélvédőn az ablaktörlő? Hoppá, Ön minden bizonnyal kihagyta a kedvezményes és alapos téli átvizsgálást. De még most sem késő: a Peugeot márkaszervizek központi akció keretében gondoskodnak az autójáról.

Nyakunkon a tél, a gondos autótulajdonos ilyenkor felkészül az évszak természetéből adódó nehézségekre. Amellett, hogy felszerelteti a téli abroncsokat, ellenőrzi a járműve műszaki állapotát is, abból az egyszerű tényből kiindulva, hogy télen lerobbanni és az út mellett várakozni a trélerre vagy a műhelykocsira sokkal kellemetlenebb, mint nyáron.

Otthon, a garázsban vagy az udvaron is el lehet éppen molyolni az autón, de egy ilyen szezonális átvizsgálás sokkal hatékonyabb egy mindenféle szerszámmal, mérőeszközzel, és nem utolsósorban komputerekkel és célszoftverekkel felszerelt márkaszervizben, amelynek munkatársai jól ismerik az adott márka típusait, és az interneten át szükség esetén pillanatok alatt hozzáférnek legjobb gyakorlatokat is tartalmazó céges tudástárhoz.

Ha pedig mindezt akcióban, kedvező tarifával kínálják, szinte bűn lenne kihagyni a lehetőséget, hogy ellenőrzött, felkészített autóval vágjunk neki a téli hónapoknak. Így gondolták ez a Peugeot-nál is, az oroszlános márka angyalszárnyakat növesztett, és jóárasított szerviz- és alkatrész-akciókkal vigyáz azokra az autósokra, akinek Peugeot-juk van, vagy épp mostanában vásárolnak egyet.

A kedvezmények több szálon futnak! Kezdjük a használt Peugeot-kat vásárlók részére kínált szolgáltatásokkal. A legfontosabb természetesen a 21 pontos, bontás nélküli átvizsgálás, ami nagyon hasznos segítség lehet a kiszemelt gépkocsi valós műszaki állapotának kiderítésében, felmérésében. Ez a vizsgálat most kiegészül egy számítógépes diagnosztikával, amelymagában foglalja a hibakódok kiolvasását is. A teljes csomag ára mindössze 6990 Ft! Ha az ügyfél a fékek és a lengéscsillapítók bemérését is kéri, a kibővített csomag díja: 9990 forint.

Természetesen akár a vásárlás után is mindenképpen érdemes elvégeztetni az átvizsgálást, és a feltárt hibákat kijavítani, a karbantartási mulasztásokat pótolni. A 21 vizsgált tétel között szerepel például a karosszéria és a fényezés, a kuplung és a kézifék, a hűtőfolyadék, az akkumulátor, az izzók és jelzőberendezések, a gumiabroncsok és a fékek, a futómű és a lengéscsillapítók, valamint a folyadékszintek (lásd részletes felsorolásunkat).

A 21 pontos csomagot a márkatulajdonosoknak mindössze 2990 forintos áron kínálja a Peugeot, ezzel is megköszönve hűségüket. Ennyit mindenképpen megér a tudat, hogy az autónkkal szakszerű, alapos átvizsgálás után vághatunk neki a téli utaknak.

Az átvizsgáláson feltárt esetleges hibák javításához alkatrészekre is szükség lehet. Aki szeret nyugodtan aludni, és a közlekedési költségeit józan keretek között tartani, jó döntést hoz, ha belép a Peugeot Főnix hűségprogramjába (http://szolgaltatasok.peugeot.hu/fonix/). Ennek keretében ugyanis már a gépkocsija két éves korától kezdve árengedményt kap, és nemcsak a javításkor felhasznált alkatrészekre, de az anyagokra, sőt, a munkadíjra is. A kedvezmény az autó életkorával együtt nő, és 5 százalékról indulva 25 százalékig emelkedik. A Főnix programhoz nemcsak azok csatlakozhatnak, akik Magyarországon új Peugeot-t vásároltak, hanem természetesen azok az autótulajdonosok is, akik használt Peugeot-t vásároltak itthon, vagy külföldről!

Sok autósnak az a meggyőződése, hogy a független szervizekben olcsóbb az autó javíttatása, karbantartása. Ez igaz lehet egy-egy javítás esetében, de egyre többen győződnek meg róla, hogy a márkaszervizekben történő rendszeres és alapos vizsgálatok és javítások hosszabb távon előnyösebbek. Nemcsak azért, mert a folyamatosan és szakszerűen karbantartott, gyári alkatrészekkel javított gépkocsi megbízhatóan működik, de azért is, mert a szervizkönyvvel és egyéb dokumentumokkal igazolható magas szintű gondoskodás eladáskor egyértelműen értéknövelő tényezőnek számít. Mindeközben a Főnix hűségprogrammal a szezonális átvizsgálási és karbantartási akciók felhasználásával, az autó gondozásának költségei sem emelkednek az egekbe.

Még egy jó tanács: érdemes rendszeresen ellátogatni a Peugeot Magyarország internetes oldalára, ahol szinte mindig találunk kisebb-nagyobb kedvezményeket. A téli időszakhoz kapcsolódva 10 százalékos árengedményt adnak a tetőrudak, síléc- és snowboardtartók, valamint 15 százalékos kedvezményt a hóláncok, hózoknik és tetőboxok árából. A téli abroncsok kedvezménye akár a 45 százalékot is elérheti!

Egy szó, mint száz: ha Ön Peugeot tulajdonos, vagy mostanában vásárol egy új vagy használt Peugeot-t, a márka széleskörű szolgáltatásaira és kedvezményes akcióira folyamatosan számíthat. Mert az oroszlán az utak királya, minden évszakban.

Az átvizsgálás 21 tétele:

* Ablakok és szélvédők állapota

* Karosszéria és fényezés állapota

* Kuplungpedál működése

* Kézifék működése

* Kürt működése

* Ablaktörlőlapátok állapota és működése, szélvédőmosó működése

* Fényszórók, izzók és jelzőberendezések működése

* Gumiabroncsok állapota, gumiabroncsnyomás ellenőrzése

* Első fékek állapota: fékbetétek, féktárcsák, féknyergek és fékcsövek ellenőrzése

* Csővezetékek állapota, olajteknő és váltó tömítettsége

* Futómű és kormánymű állapota

* Gumiharangok állapota

* Lengéscsillapítók állapota (tömítettség)

* Kipufogórendszer és rögzítéseinek állapota

* Segédberendezéseket hajtó szíjak állapota

* Hűtőfolyadékszint

* Fékfolyadékszint

* Kormányszervo-olajszint

* Motorolajszint

* Akkumulátor állapota (Midtronics akkuteszter)

* Rendszámtábla és rendszámkeret állapota

http://www.peugeot.hu/akciok/peugeot-oszi-szervizakcio/

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.