CUPRA Ateca: a sportosság új dimenziója

Hirdetés
2018.11.12. 15:29 Módosítva: 2018.11.13. 12:59
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A SEAT számos díjat elhódító motorsport részlegéből önálló márka alakult CUPRA néven, mely a SEAT modelljeire fókuszálva változatos termékkínálattal jelentkezik. Ehhez igénybe veszi a meglévő SEAT infrastruktúrát is, mert egy külön ennek a márkának kialakított bemutató téren lehet jelen az Európa-szerte létrejövő 277 CUPRA márkakereskedésben.

A CUPRA márka több olyan új modellel jelentkezik, amelyek tökéletesen egyesítik a teljesítményt, a vezetés élményét és a hétköznapi használhatóságot. Ennek első bizonyítéka az új márka színre lépésével együtt bemutatkozó első modell, a CUPRA Ateca. Ez a nagy teljesítményű SUV új időszak kezdetét jelzi, és egyben tökéletes autó a CUPRA márka piaci bemutatkozásához.

A prémium márkák által dominált SUV kategóriában a CUPRA Ateca a hagyományos és megszokott keretekből a sportosság egészen újszerű és modern formái felé lép tovább. A CUPRA Ateca szíve és lelke a technológiailag egyik legfejlettebb erőforrása, a turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű négyhengeres 2.0 TSI benzines aggregát, 300 lóerő teljesítményre képes, maximális forgatónyomatéka pedig 400 Nm. Teljesítményét egy még simább és pontosabb váltásokkal dolgozó hétsebességes, kettős tengelykapcsolós (DSG) sebességváltón keresztül adja le a 4Drive összkerékhajtásnak.

A CUPRA Ateca ámulatba ejtő teljesítménye összhangban van vonzó külső formájával. Elöl a méhsejt mintázatú felső hűtőrács közepén kapott helyet az új CUPRA márka emblémája. A fényes fekete elemek visszatérő részleteket jelentenek az autón, melynek hátsó részén négy kipufogó kapott helyet a hátsó diffúzor két szélén. Ezeknek köszönhetően a CUPRA Ateca kimagasló teljesítményét erőteljes hang kíséri, ezzel is fokozva a sofőrülésen érzett hatást.

A CUPRA Ateca feltűnő külső megjelenése tehát azonnal jelzi, hogy egy nagy teljesítményű járműről van szó. Jelenlétével bizalmat sugároz és kétséget sem hagy afelől, hogy a CUPRA Ateca az SUV kínálat legdinamikusabb tagja.

CUPRA Ateca001 HQ

Elöl a méhsejt mintázatú felső hűtőrács közepén kapott helyet az új CUPRA embléma. A CUPRA felirat betűi matt alumíniumból készültek, és a hűtőrács alsó részén, az egyedi tervezésű lökhárító felett kaptak helyet. A CUPRA Ateca szépen kidolgozott orr része a Full LED fényszórók vonalaival folytatódik. Ezek tovább erősítik az autó határozott és erőteljes megjelenését.

Az autóba beülve egyből feltűnik a CUPRA Ateca vezetőre fókuszáló, kényelmet és kifinomultságot kínáló belső kialakítása. A jármű által közvetített érzet kettős: egyaránt sugározza a legkomolyabb teljesítményt megcélzó modellek világát és az utasait teljes kényelemben szállító autó érzetét. A CUPRA embléma a kormánykeréken, a padlószőnyegeken, a kulcson, és a vezetőt a motor beindításakor üdvözlő multimédia rendszer érintőképernyőjén is megjelenik.

A vezető előtt kapott helyet a digitális műszerfal, amely - köszönhetően a nagy felbontású kijelzőjének illetve a navigációs rendszer 8 col képátlójú érintőképernyőjének - egyértelmű formában kínálja fel a legfontosabb információkat. Mindkét eszköz - amellett, hogy műszaki szempontból is a legkorszerűbb technológiát képviselik - a maximumot kínálják kényelem és kifinomultság szempontjából is.

A CUPRA Ateca az infotainment rendszer és a hálózatba kapcsolhatóság területén is a csúcsteljesítményt képviseli. Mindezt a Full Link (Apple CarPlay és Android Auto) legújabb generációjának segítségével, a SEAT DriveApp alkalmazás használatával illetve kategóriájának legfejlettebb digitális kijelzőjével biztosítja.

A CUPRA tartalmazza mindazt, amit napjainkban egy nagyteljesítményű járműtől elvárunk. A CUPRA Ateca megalkotásával pedig a márka ennek a járműkategóriának a leglényegesebb vonásait egyesítette egy modellben. Az Ateca ikonikus és erőteljes, mégis praktikus és jól használható autó.

További információ

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.