Téged is zavarnak a rossz látási viszonyok a volán mögött?

Hirdetés
2020.11.12. 15:35
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Derítsd ki, hogyan lehetne még biztonságosabb és kényelmesebb a vezetés!

Az egyre rövidebb nappalok, a gyakoribb ködös és esős idő egyre nagyobb kihívást állítanak elénk az utakon is. Ezek különösen megterhelő körülmények lehetnek szemünk számára, ám szerencsére van megoldás, hogy könnyebbé tegyük a vezetést a tél közeledtével.

zeiss drivesafe2020 akcio stage 1920x1080

Számtalanszor kerülhetünk olyan veszélyes helyzetekbe az utakon, amelyekben sok tényező jelentősen megnehezíti, hogy minden objektumot megfelelően és időben észleljünk. Melyek ezek?

1. Zavaró tükröződések
Biztosan mindannyian tapasztaltuk már, hogy szürkületben vagy sötétedés után a szembejövő autók fényszórója nemcsak zavaró lehet, de el is vakíthat minket egy-egy pillanatra. Ez különösen nagy kihívás lehet akkor, ha az útfelület is nedves. A szembe jutó túl sok koncentrált fény megnehezítheti a körülöttünk lévő tárgyak és más közlekedők megfelelő észlelését.

2. Gyenge fényviszonyok
Valószínűleg a szürkület, az eső vagy köd okozta nehézségeket sem kell bemutatni senkinek, amikor is az ilyenkor tapasztalható gyenge fények nehezítik az észlelésünket a volán mögött. Ilyenkor még könnyebben elbizonytalanodhatunk, elmosódottabbnak érzékelhetjük a környezetünket, és előfordulhat, hogy túl későn veszünk észre egy előttünk lévő akadályt.

3. Sűrű fókuszváltás
Vezetés közben szemünk folyamatosan dolgozik: folyamatosan figyelnünk kell, és nagyon gyakran, dinamikusan váltunk a különböző távolságok között amikor az utat, a külső és belső tükröket vagy a navigációt is figyeljük. Ez nagyon gyorsan elfáraszthatja a szemünket, ami ha az előző 2 pontot is emellé vesszük, sokszorosan igénybe veszi látásunkat.

ZEISS DriveSafe lencse nelkul
ZEISS DriveSafe lencse hasznalataval
zeiss drivesafe pikto

Milyen megoldás létezik mind erre?
Szerencsére már kifejezetten vezetésre optimalizált szemüveglencsékkel segíthetjük szemünket a rossz látási viszonyok okozta kihívásokban. Ilyen a ZEISS terméke, a DriveSafe lencse is, amely akár egész nap, más helyzetekben is hordható.
A DriveSafe a fenti problémák mindegyikére megoldást kínál, így használatával rossz időben, sötétben is élesen láthatunk, és megszabadulhatunk minden olyan stressztől, ami vezetés közben ezek miatt érhet minket: A DriveSafe lencse védi szemünket a fényvisszaverődésektől és a gyakori fókuszváltásokat is megkönnyíti.

A ZEISS DriveSafe szemüveglencsék egyfókuszú és progresszív kivitelben is elérhetőek.
További információért látogass el a ZEISS weboldalára!

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.