Ha a Ferrarinak jó, nekem is jó lesz?

Hirdetés
2022.09.07. 09:05
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

„Bízza magát a profikra! Válassza Ön is a Scuderia Ferrari által ajánlott üzemanyagot!” – így hangzik a Shell V-Power Racing üzemanyagot hirdető szlogen. De vajon mit tud ez az üzemanyag, hogy csak ebben bízik meg a Scuderia Ferrari?

A Shell hosszú évtizedek óta dolgozik együtt a Ferrarival: kezdetben versenyüzemanyagot és kenőanyagot szállítottak a Formula-1-ben versenyző csapatnak, később pedig azok fejlesztésén is együttműködtek. A versenypálya tökéletes terep a tesztelésre, és a közös munka egyik eredménye a Shell V-Power Racing üzemanyag. A Formula-1 futamok során a motor teljesítményének maximalizálása az egyik legfontosabb feladat. A cél, hogy olyan ütőképes üzemanyag kerüljön a versenyautókba, ami segít minél jobb eredményt elérni a pályán. A Shell többek között hozzájárult a Scuderia Ferrari motor 25%-os köridő javulásához, a Shell V-Power és a Shell Helix Ultra versenyüzemanyagok teljesítményének és a hatékonyságának folyamatos fejlesztése révén a turbó-hibrid hajtású egység Formula 1-be való bevezetése óta.

1998-ban a Shell innovatív termékfejlesztésének eredményét elérhetővé tette a nagyközönség számára is, a Shell V-Power Racing a versenypályák után az utcai közlekedésben is megjelent. Ez a prémium benzin azóta is világszerte elérhető a Shell minden ügyfele számára, és továbbra is 99%-ban ugyanazokat az összetevőket tartalmazza, mint a Scuderia Ferrari által a Forma-1 futamok során használt üzemanyag.

Mégis mitől érezheti az autóm magát versenyautónak Shell V-Power Racing üzemanyaggal feltöltött tankkal? A magasabb oktánszámú benzin segíthet a motor potenciális teljesítményének elérésében, mivel több erőt és nagyobb hatékonyságot tud biztosítani a jobb hatásfokú égés révén1. Ezenkívül a legújabb generációs súrlódáscsökkentő molekulákat és erős tisztító összetevőt tartalmaz, amelyek segítenek visszaállítani a motor megfelelő teljesítményét és megakadályozni a lerakódásokat az üzemanyag-ellátó rendszerben2.

A Shell V-Power Racing a Formula-1 versenyek tapasztalatai alapján, az ott tökéletesített szaktudás eredményeként született meg. A csúcsteljesítményre tervezett üzemanyag választása jó döntés, hiszen az a versenypályán már bizonyított, a Scuderia Ferrari ma is a Formula-1 legsikeresebb csapata 16 konstruktőri, illetve 15 egyéni világbajnoki címmel.

 

[1]A motorok állapotának javulását, illetve az energiaveszteség minimalizálását az üzemanyagellátó-rendszer létfontosságú alkatrészeiben, így a beömlőszelepben és/vagy az üzemanyagfecskendőkben fellelhető teljesítménykorlátozó lerakódások eltávolításával sikerül elérni. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus.

[2]A súrlódáscsökkentő molekulák segítenek a motor kritikus részeinek megfelelő működésében. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.