Hogy ez mekkora!

2017.01.27. 18:45

Még szombatig nyitva a traktorok, az ekék, a kombájnok, a csúszókerekes kormányzású és a teleszkópos csodarakodók Kánaánja: az Agrárgépshow. Felderítettem, hogy milyen.

Először is hatalmas, tavaly 45 ezren voltak kíváncsiak rá, és ha a csütörtök esti dugóból indulunk ki, a látogatószám az idén sem lesz kisebb. Mindenesetre aki a zárásig akar maradni, az ne kocsival menjen, mert az Albertirsai út a legdurvább dugót tudja produkálni, hazafelé még a 100-as busz sem feltétlenül opció, érdemesebb kisétálni más járműhöz. A gépek mennyisége döbbenetes, nyilván mindenki talál ismeretlen nevet itt, meg ismerőst is: van a Zetortól a Fendten át a Ferrariig minden, és ez mind csak traktor. Akadt akkora gumihevederes Claas kombájn, ami nem fért be a pavilonba – de a külső területeken sem csak a túlméretes cuccok láthatók, hanem a szándékosan kívül maradók is.

A galáriában van pár fotó a show-ról, mivel annyira döbbenetes az ott látható, tapizható gépek mennyisége, egyszerűen lehetetlen visszaadni, ezért hamar kapituláltam:

Akit csak egy kicsit érdekelnek a gépek, az menjen ki, még szombaton nyitva lesz a kiállítás. Minden fiús apának szinte kötelező program, de a lányos apák is nyugodtan találjanak ki valami jó ürügyet az Agrárgépshow-ra. Ami az étkezést illeti, mintha a reformkonyha kissé háttérbe szorult volna, az egyik árusnál minimum félköbméteres mangalicapörc-gúlát láttam, és hogy úgy mondjam, ez csupán a jéghegy csúcsa volt. De egyszer ez is belefér bárkinek.