2017.06.10. 11:31

Nem nagyon hiszek a sorsszerűségekben, mégis azt kell mondanom, érdekes dolgok történnek mostanában. Amíg mi a Rulettkerék-Peugeot-val szívunk, úton-útfélen felbukkan valahol egy-egy 205 GTI. Nyilván fogékonyabb is vagyok a témára mint máskor, de először jött az olasz Davide Cironi videója, majd az Oldtimer Markt júniusi száma, most pedig Perkó Rudi küldte el nekem a Petrolicious gyönyörű videóját.

A szöveg ugyan eredetileg francia, de van angol felirat is, ami nagyban segíti a megértést. Jean Francois Majkowski a nyolcvanas években már komoly autóbuzi volt, apjával kiállításokra járt, 1:43-as modelleket gyűjtött, majd versenyeket is fotózott. Hamar beleszeretett a 205 GTI-be, de amikor megszerezte a jogsit, nem engedhette meg magának, ráadásul tizenévesen még a biztosítás is horror lett volna.

Aztán sok-sok évvel később éppen egy újságot lapozgatott, és amikor meglátta, hogy éppen 25 éves a modell, ismét feltört a birtoklási vágy. Három hónapot kellett várnia az igazira, akkor vette meg az 1,6-os GTI-t. Nem volt elég, akart egy másikat is. Ebben már lánya, Sarah is partner volt, végül egy leharcolt 1.9 GTI-re csaptak le. Két évig tartott a felújítás, de ma már két nagyon szép állapotú 205-össel tudnak elmenni autózni, ha kedvük támad. Márpedig támad.

Támadna nekem is, már nagyon kívánnék egy jó kanyargást a GTI-nkkel. Holnap megmutatom, hogy állunk.

Forrás: Petrolicious