Közúton bénázik a Teljesen Önvezető Tesla

2020.11.01. 06:39

Kijött a Fully Self Driving (Teljes Önvezetés) frissítés a Teslákhoz, de mindannyiunk szerencséjére még csak néhány bétatesztelő játszhat vele.

A Brandon M felhasználónevű youtuber amellett, hogy belülről is felvette a menetet, drónnal kísérte végig, amint az amerikai külvárosi utcákon közlekedik az autó. A szemléletes felső nézőpontból látszik igazán, hogy bár az útvonalat jól követi és a kereszteződésekben is többnyire megáll a Model 3, közben viszont több táblát elvét, hirtelen fékez és nagyokat korrigál, így biztonságosnak nem neveznénk. Ezek mellett több súlyos hibát is vét a rendszer - pl. parkoló autónak ütközne, ha nem avatkozik be a sofőr -, forgalmi vizsgán még akkor is megbukna, ha Elon Tesla-részvényben adná a csúszópénzt. 

A videónak két olvasata van: mivel még úgy sem biztonságos a rendszerre hagyatkozni, hogy az utak szinte teljesen üresek, meglehetősen balszerencsés, sőt, megtévesztő teljes önvezetésként hivatkozni rá - nyílt utcán, valódi forgalomban tesztelni meg egyenesen veszélyes. Ezzel szemben az optimistábbak azt emelhetik ki, hogy mindez a konkurenciához képest még így is óriási teljesítmény, főleg, hogy még csak tesztverzióról van szó.