Bringázz sípályán!

2022.03.10. 14:57

A kerékpársport is olyan, mint az autóversenyzés, ha kiragadjuk megszokott közegéből, még érdekesebb lehet. Akik a kétezres években bringáztak, valószínűleg emlékeznek a budapesti Metro Ride-ra, amikor a mozgólépcsőkön és metrószerelvényeken keresztül húzták ki a verseny nyomvonalát. Hasonló buli készül most, március 19-én is, csak ezúttal a Sípark Mátraszentistván pályáján, egy havas duál szlalom versenyen.

Havon bringázni eleve szórakoztató, ez most ráadásul a Bikexpert Snow Dualvagyis a két versenyző egymás mellett, de külön nyomon rajtol, és nincs nagy megfejtés, aki elsőnek leér, nyer. A verseny délután négykor kezdődik, és este kilencig tart. Egyenes kiesés rendszerben mennek a futamok, párosokat véletlenszerűen sorsolják össze. A pálya maga 300 méter hosszú, 145 méter szintkülönbséggel, tehát kellőképpen fel lehet gyorsulni rajta.

273260935 702925847388272 5827400307162149915 n

A leggyorsabbakra értékes nyeremények várnak, például egy YT Tues downhil bringaváz, vagy egy POC bukósisak, a Fabio Wibmer sorozatból. És mivel a rendezvény legalább annyira buli, mint verseny, díjazzák a legviccesebb sisakdekort, és ruházatot is. Nevezni a Riders.hu-n lehet, és helyszíni nevezés nincs, ezért ha indulni akarsz, mindenképp a neten kell regisztrálni

Ha viszont nincs kedved rajthoz állni, érdemes lesz kinézni, hiszen minőségi hamburgerek és sörkóstoló is vár, meg maga a hangulat is elég jónak ígérkezik. Tehát mégegyszer: március 19, Sípark Mátraszentistván, deélután 4 óra, havas duál szlalom verseny. Részletek és nevezés itt.

Ha néznél még bringás tartalmat, akkor szerencsés vagy, ugyanis van: