Egy centire a haláltól

2013.07.31. 17:22

Mostanság tele van a net autós kamera-felvételekkel, olyannyira, hogy csak nagyritkán kapjuk fel a fejünket valamelyik láttán. Ám néha beleakadunk egy-egy valóban megdöbbentő jelenetbe, amilyen ez is.

Érdekes lenne tudni, hogy milyen manőverek után csapódott be a kék Niva a képbe, de annyi egyértelmű, hogy a sofőr már nem ura a járművének, és a többiek sem számítottak a Lada felbukkanására. Csak a vak szerencsének köszönhető, hogy a gumikat cipelő urat csak centikkel kerülte el – annyira, hogy a kezében tartott egyik abroncsot ki is ütötte a kezéből. Nem tudni, hogy a hidegvérnek, vagy épp az ijedtség okozta sokknak köszönhető, hogy a gyalogos alig reagál, egyszerűen összeszedi a gumiját, és tovább baktat – legfeljebb a mozgásában fedezhető fel némi darabosság.

Ha tanulságot keresünk, egy biztosan adja magát: hatósági kifejezéssel élve ez a rosszul megválasztott sebesség egyenes következménye. A Niva nyilvánvalóan túl gyorsan érkezett, még akkor is, ha betartotta a sebességkorlátozást – ahol belép a képbe, már nem sokat tehet a tragédia elkerülésére.