Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Itt fordulj meg, ha tudsz – és tudott

2022.01.25. 08:22

A szűk úton való megfordulás sokak számára embert próbáló feladat, vannak, akik kerülik is, mint ördög a tömjénfüstöt, amikor pedig rákényszerülnek, kiderül, hogy akár tizenéves jogsival is képesek rossz irányba tekergetni a kormányt egy Y-fordulónál. És akkor ott van a másik véglet, vagyis azok, akik zsebkendőnyi területen is megfordítják az S Mercit vagy a hosszított A8-at. De mennyivel izgalmasabb, amikor valaki mindezt egy szűk úton, a szakadék szélén játssza meg, nekünk meg közben izzad a tenyerünk, hogy vajon sikerül-e.

fordul

Ez a videó szinte felrobbantotta a közösségi médiát, hatalmasat futott a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren is, sokan hüledeztek, hogy mennyire tud a srác, voltak aztán, akik képességei elismerése mellett lehülyézték, mondván az életét kockáztatta egy videó kedvéért. Megint mások a háttérben látható házra mutogatva tették fel a kérdést: miért nem ment el odáig megfordulni. És különben is, hát nem tud ez tolatni? Aztán persze ott voltak azok is, akik átverést szimatoltak, számítógépes trükkre és egyéb turpisságokra gyanakodva.

Az igazság azonban az, hogy ez a sofőr ott valóban megfordult azzal az autóval. Az is igaz, hogy nem egy véletlenszerűen kiválasztott amatőr, hanem egy profi forgolódott. Csakhogy az élete egy pillanatig sem volt veszélyben, a drámát az ügyes kamerabeállítás fokozta. Kikerült ugyanis azóta egy másik felvétel, amely másik szögből világítja meg a manővert. Ezen már jól látszik, hogy a peremen túl nem egy halálos szakadék, hanem egy másik út volt.

Aki pedig szívesen néz szűk helyeken forgolódó járműveket, ne habozzon rákattintani erre a klasszikusra sem: