2017.05.19. 09:16

Május 19. van, péntek, Ivók névnapja. 1845-ben ezen a napon indult útjára az északnyugati átjáró megtalálására indított Franklin-expedíció. A nappali hőmérséklet 25, az éjszakai 14 fok körül alakul. Ma hivatalosan Férfinap van Magyarországon.

A nap képe

g1 low

London baby!

Idén is próbára teszik járműépítési tudásukat a Debreceni Egyetem diákjai a Londonban megrendezendő Shell Eco-marathonon május 25. és 28. között. Már az utolsó simításokat végzik autójukon, hogy egy hét múlva minden készen álljon a versenyre. A debreceni csapat tavaly tapasztalatszerzésként indult a Shell Eco-marathonon, amelynek célja, hogy a legnagyobb távolságot a legkevesebb üzemanyaggal tegyék meg a járművek, de rögtön a 30. helyen zárta a versenyt. Idén új motorral és új elektronikai vezérléssel szeretnének még jobb helyezést elérni a versenyen, amelyen 28 ország 178 középiskolai és egyetemi diákcsapata, köztük több magyar csapat is indul. Sok sikert kívánunk minden magyar csapatnak!

A Schwalbe az új Vespa

"Épp a hamburgi dugóban álltunk mikor beállt mellénk a helyi klub. Két személlyel eléggé küzdöttek de a másik két motor patika volt, szép fényezéssel." - Szilveszter fotója.

A Schwalbe az új Vespa @szilvesztereder fotója #schwalbe #simson #hamburg #moped #retro

Totalcar.hu (@totalcarhu) által megosztott bejegyzés,

Két forint

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 350 forintra nőtt, a gázolajé 347 forint maradt. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Parkolási koffein

Megújul a budapesti Örs vezér terén a P+R parkoló és 2,5-szeresére nő a parkolóhelyek száma. A fejlesztési munkálatok jövő hétfőn kezdőnek és várhatóan szeptemberig tartanak, ez idő alatt a parkolót nem lehet igénybe venni. Május 22-től a meglévő parkoló átépítésével elkezdődik a felújítás és a bővítés, aminek köszönhetően a jelenlegi 104-ről 265-re nő a parkolóhelyek száma. A munkálatok idejére lezárják a parkoló teljes területét - írták. A közlemény szerint az Örs vezér tere déli oldalán, a Fehér út mellett található autóbusz-végállomás mögötti, már meglévő P+R parkoló, valamint az attól déli irányban elhelyezkedő, jelenleg kihasználatlan terület beépítésével egy új, korszerű, 265 férőhelyes P+R parkolót alakítanak ki.

Totalbike Anno

Nyolc éve jelent meg Zirig Árpi KTM 990 SMT tesztje. Ha kíváncsi, hogy az ömlengésen túl mibe kötött bele Árpád, kattintson:

Napi infografika

Forrás: MTI

F-1 Anno

  • 1957 – Monacói Nagydíj - Győztes: Juan Manuel Fangio (Maserati)
  • 1985 – Monacói Nagydíj - Győztes: Alain Prost (McLaren TAG Porsche Turbo)
  • 1996 – Monacói Nagydíj, Monte Carlo - Győztes: Olivier Panis (Ligier Mugen Honda)

Boldog születésnapot Phil Rudd!

1954-ben ezen a napon született az AC/DC ausztrál dobosa.

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Köszönjük a figyelmet, ez volt a Hidegindító! Hétfőn újra találkozunk!