Ferrarit zúztak az M1-esen

2017.11.15. 08:26

Szép reggelt november 15-én, ez itt a Totalcar reggeli hírcsokra az Albertek, Lipótok és Ladomérok neve napján.

Ferrari tört az M1-en

Egy Ferrari FF orrát zúzták le hétfőn az M1-esen, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, Tata térségében. A Magyarországon viszonylag ritka jelenség, azaz az olasz sportautók törése ezúttal úgy fest, nem totálkárral végződött. Bár a "családi Ferrarin" az ütés javát az orr nyelte el, a 6,3 literes V12-es blokk a Katasztrófavédelem képei szerint megúszhatta. A baleset oka még nem ismert, de könnyen lehet, hogy nem az M7-esen Huracant törő sofőr szellemi utóda az FF-es, és szimplán a nedves aszfalt volt a fő felelős.

Fotó: Csiki Márton tű. zls. Tatabánya HTP
Fotó: Csiki Márton tű. zls. Tatabánya HTP

További képek itt és itt

Hírsaláta

  • Az M3-ason forgalommal szemben hajtó részeg kamionosról írt kedden a Police.hu. A kamionost hétfő este 22 óra körül vették észere a hajdúnánási rendőrök, amint a forgalommal szemben halad. Hajdúnánás közelében megállítottak, majd a szondáztatáskor kiderült, hogy alkoholt fogyasztott közvetlenül azelőtt, hogy a kormány mögé ült volna. Ráadásul mint kiderült, a kamion műszakija is lejárt már. (Index.hu)
  • Még a keddről és a kamionokról: Csepelen egy lomokat szállító kamion borult oldalára, sofőrje súlyosan megsérült. (MTI/444)
dgb
  • Októberben tovább nőtt a Skoda értékesítése. Múlt hónapban világszerte 107 400 darab autót adott el a Skoda Auto, 9,7 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - közölte a cseh autógyár kedden. Nyugat-Európában összesen 38 300 Skoda kelt el, ami 8 százalékos emelkedés. Németországban 14 700 Skoda személygépkocsit vettek, 10,7 százalékkal többet, mint egy éve. Közép-Európában 15 százalékkal 18 200-ra emelkedett októberben az eladott Skoda kocsik száma. Csehországban 11,5 százalékos volt az emelkedés, októberben 8 400 darabot adtak el a márkából. (MTI)
  • Parkoló autókat mászott meg a 96 éves ausztrál. Melbourne-ben történt a múlt héten, hogy Wally Whitworth Ford Fairlane-jében véletlenül a gázra lépett a fék helyett, mire két autót megjárva egy épületnek hajtott. Ijesztő videó alább, ezen a linken pedig a minden idős sofőr fura autóbalesetekor kötelezően ajánlandó South Park-epizódot találod. (444)
  • Nem kell félnie az olajiparnak a villanyautóktól? A világ olajkeresletére csak csekély hatással lesz az elektromos autók növekvő szerepe a közlekedésben, az olajvegyipari és közlekedési célú felhasználás viszont az elkövetkező két évtizedben is növekedni fog - állapítja meg a párizsi székhelyű Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) kedden kiadott kiadványa. Az IEA számításai szerint elektromos autóból a jelenlegi közel kétmillió helyett az IEA prognózisa szerint mintegy 50 millió rója majd az utakat 2025-re és számuk 300 millióra emelkedik 2040-re. Ez a növekedés azonban addigra is mindössze napi 2,5 millió hordóval, nagyjából két százalékkal csökkenti a világ olajkeresletét. Ezzel egy időben azonban a közlekedésben résztvevő járművek száma megduplázódik, egymilliárdról kétmilliárdra emelkedik. Az IEA prognózisa szerint napelemes áramtermelő kapacitásból 2040-ig minden egyes évben több fog hálózatra lépni, mint bármely más forrásból, évente közel 70 gigawatt. A kínálati oldalon a legnagyobb zavart az USA lesz képes kelteni az IEA tanulmánya szerint. A piaci becsléseknél hatékonyabb és alacsony árszint mellett is fenntartható módon üzemelő palaolaj-termelési technológiának köszönhetően az Egyesült Államok 2040-re megkérdőjelezhetetlen vezető szerepre tesz szert az olaj- és gázpiacon. "Az olaj- és gáztermelés oly mértékű növekedésével állunk szemben az USA-ban, amire az iparág történetében még nem volt példa" - mutatott rá Tim Gould, az IEA energiakínálati osztályának a vezetője. Az Egyesült Államok olajtermelése az IEA becslése szerint a 2020-as években napi 17 millió hordó körül éri el csúcspontját. (MTI)

Ha szerda, akkor...

...friss Petrolicious. Ezúttal Iso Rivoltával. 

És a tegnapi Napirajz megvolt?

Grafitember nagy formában: Kardigán.

Kerüld el a dugót

Íme minden Hidegindító kötelező bútordarabja, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt mára a Hidegindító. Rengeteg friss autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.