Nem kell senkinek a DeTomaso

2009.07.26. 13:14

Már másodszor próbálták árverésen eladni a patinás olasz-argentín márkához kapcsolódó összes jogot

Már másodszor próbálták árverésen eladni a patinás olasz-argentín márkához kapcsolódó összes jogot, és a sportkocsik teljes tervdokumentációját, de úgy néz ki, az érdeklődők a kikiáltási árat is sokallták.

Tavaly még 1,78 millió euróról indították a liciteket, az idén viszont már 1,6 millióért is el lehetett volna vinni az egész csomagot, ha lett volna valaki, aki rászánt volna ennyit. De úgy tűnik, ez az összeg is túl magas volt azoknak az olasz, ázsiai és közel-keleti érdeklődőknek, akik ott voltak az árverésen. Pedig kívülről úgy tűnik, a DeTomaso elég vonzó ajánlat: a név még most is jól cseng, és számos csodaszép sportkocsi – köztük a Panthera, a Mangusta, vagy a Vallelunga – gyártási jogát és eredeti terveit is tartalmazza a csomag. Az az érzésünk, más gazdasági környezetben akár a komolyabb sportkocsigyűjtők némelyike is érdeklődne az ajánlat iránt, de 2009-ben kevesen vállalják a rizikót, ami egy halott sportkocsigyár feltámasztásával járna.

Valószínű, hogy később – talán jövőre, vagy 2011-ben – ismét megpróbálják eladni a DeTomasót, és ha eléggé leviszik az árat, talán el is kelhet. A kérdés csak az, hogy halott autóipari relikvia lesz-e belőle, vagy akad valaki, aki megpróbálkozik a márkanév felélesztésével.