Z4 sDrive35si: már majdnem M

2009.12.14. 15:30

Kerek 330 lóerő, 5 másodperc 100-ra. Néhány évvel ezelőtt ennyi még elég lett volna az M betűhöz.

Az új modellváltozat a 3 literes hathengeres BMW turbómotor eddigi legerősebb változatát kapja meg: a teljesítményét 330 lóerőre,  a csúcsnyomatékát pedig 450 Nm-re növelték, ami már érzékelhető gyorsulást eredményez a normál sDrive35i-hez képest, és nagyon közel került a régi Z4M képességeihez, amelybe 3,2 literes, 343 lóerős soros hathengerest szereltek. A legerősebb Z4-es kerek 5 másodperccel az indulás után már 100 km/h-val száguldhat, és nyilván jócskán 250 km/h felett lehetne a végsebessége, ha nem szólna közbe az elektronika. Az erősebb motoron kívül az sDrive35is 18 hüvelykes felniket kap, 10 mm-rel lejjebb ültetett sportfutóművet, hétfokozatú dupla kuplungos váltót, és átformált, sportosabb karakterű lökhárítókat.

A BMW január elején, Detroitban tartja gép bemutatóját, és valószínű, hogy még a 2010-es kabrió-szezon előtt bevezetik minden nagyobb forgalmat bonyolító piacon, így Európában is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.