Justin Timberlake és Audi A1 kémfotó

2009.12.18. 12:12

Az Audi a tömegkultúrán keresztül próbál tovább terjeszkedni Amerikában. Az A8-as bemutatójához Lucy Liu asszisztált, az A1-es reklámarca pedig Justin Timberlake lesz.

a1ss

A népszerű énekes a napokban vállalta el az Audi nagykövetének tisztségét – ha durvábban akarjuk megfogalmazni, az autógyár megvette Justint kilóra – és már az is világos, miért kellett a németeknek épp egy pop-ikon. Az A1-est a tehetősebb, fiatal vásárlóknak szánják, Timberlake pedig épp ebben a körben igazán népszerű. A feladat persze így sem könnyű, hiszen a Minivel, és egy csomó nagyobb, de hasonló árú autóval kell versenyezni, de az ügyes körítés kétségtelenül alkalmas lehet a célközönség figyelmének felkeltésére.

A fotón persze nem csak a híresség érdekes, de maga az A1-es is, hiszen a végleges autót még nem láthattuk korábban. Nagyot nem csalódtunk az Audi tervezőiben: a fontosabb arányokon láthatóan nemigen változtattak a Metroproject tanulmány óta, viszont aprólékosan kidolgozták a részleteket. A lámpák és a hűtőrács már az A8 fazonját követik: a fényszórókban ott a jövőbeli Audik jellegzetességének szánt pipa-forma LED-csík, a single frame hűtőmaszk pedig sarkosabb, és vízszintes rácsozású.

Az A1-es premierjére elvben a márciusi Genfi Autószalonig kell várnunk, bár nem csodálkoznánk nagyon, ha már korábban tartanának egy szűkebb körű bemutatót – akár az A8 esetében – egy olyan időpontban, amikor csak az Audi újdonságára figyel az egész világ.