BMW Z4 az M3-as motorjával

2009.12.21. 17:30

Csak elkészül a BMW sportkocsijának nyolchengeres változata, igaz, ezt sem Z4M-nek hívják.

A Z4 GT3 jelzésű autóról egyelőre annyit tudunk, amennyi a BMW Motorsport sajtóközelményéből kiderül. Az biztos, hogy vérbeli versenyautóról van szó, nem valami puha utcai változatról: az M3 négyliteres V8-asát építik bele, de jónéhány módosítással. A motorvezérlést lecserélték az ECU 408 jelzésű elektronikára – részint ennek köszönhetően a teljesítmény 420-ról 480 lóerőre növekedett. Ezen kívül hatsebességes szekvenciális váltó és verseny-ABS kerül az autóba, persze a versenyzéshez elengedhetetlen biztonsági eszközökön kívül.

A típust a BMW elsősorban privát versenyzőknek szánja, olyan sorozatokba, mint az FIA GT3 bajnokság, vagy az ADAC GT Masters, illetve hosszú távú, 6,12 vagy 24 órás viadalokra. Egy-egy példány ára a gyáriak szerint 298 ezer euró körül lesz, egy ilyen autóval azonban már a pályán is meg lehet izzasztani a Porsche 911 GT3-asok, illetve a középmotoros Ferrarik pilótáit.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.