Óriásira nő a Renault Kangoo

2010.02.09. 11:02

A rövid és a közepes változat után megjött a Maxi, majdnem negyven centi többlettengelytávval és bő egy köbméternyi pluszraktérrel.

A Maxi összesen 4,6 méter hosszú, azaz 384 mm-rel növi túl az egy számmal kisebb Kangoo Vant. A hossztöbblet a hátsó tengely előtt jelentkezik, így a tengelytávja 3,1 méterre, a raktér térfogata 4,6 köbméterre, a szállítható tárgyak hossza pedig 2,9 méterre nőtt. A Kangoo Maxi legfeljebb 800 kilogrammnyi rakománnyal terhelhető, és a vonóhorgos változat ezenfelül egy legfeljebb 1,05 tonnás utánfutót is vontathat. A Maxiból lesz ötszemélyes Crew Van változat is, ebbe a két üléssor mögé még egy 1,33 méter hosszú csomagtér fért el.

A motorválaszték teljesen azonos a rövidebb Kangookéval, azaz kétféle 1,6 literes benzines és kétféle dízelmotorral kínálják a Maxit is. A leghosszabb Kangoo, amely lényegében igazi vetélytárs nélkül érkezik a piacra, Európában áprilistól lesz kapható. Tisztán személyszállító kivitelről egyelőre nem hallottunk, bár egy ekkora autóba játszva elférne három üléssor.