Végre elkészül a Volkswagen Sharan utódja

2010.02.22. 10:14

Nincs mese, a 15 éves buszlimuzin cseréjét nem halogathatták tovább Wolfsburgban. A második generáció előzetese nem mutat túl sokat, csak annyi biztos, hogy a VW egyenarcát viseli majd.

sharanpv

A Volkswagen majdnem húsz éve döntötte el, hogy vetélytársat készít a Renault Espace-nak, de a siker nem volt biztos, így összeálltak a Forddal, hogy megosszák a kockázatot. A VW Sharan és a Ford Galaxy 1995-re készült el, és mindkét típus viszonylag népszerűnek bizonyult, de a két gyártó nem tudott megegyezni a folytatásban, így a modellváltás folyamatosan késett. Cserélgették ugyan a hűtőrácsokat, sőt, hamar lett Seat jelvényes kivitel is, de ahhoz is 11 év kellett, hogy a Ford elkészítse a Galaxy utódját. A VW mérnökei azonban mással voltak elfoglalva az évtized közepe táján, így csak mostanra vált gyártásra éretté a Sharan második generációja.

A típusról egyelőre csak egy kedvcsináló képet közöltek, méghozzá olyat, ami alig mond valamit a lényegről. A lepel csak a kontúrokat mutatja – ezek pedig minden egyterűnél majdnem ugyanolyanok –, az orr-rész pedig az aktuális VW-uniformishoz igazodik, amelyet a Golf, a Polo és a gyártó sok más modellje is visel. Ezen kívül csak a névtábla hordoz némi információt – annyit, hogy a Volkswagen a típusnevet is megtartja. A premiert a Genfi Autószalonon tartják március első napjaiban.