Megszelídítették a szörnyet

2010.04.07. 17:28 Módosítva: 2010.04.07. 18:10

Nem volt bukás a BMW első kis álterepjárója - a három betű mágikus ereje elég volt ahhoz, hogy megvegyék a feleségnek porontyokat szállítani. De eljött a váltás ideje, jövőre teljesen új modellt dob piacra a BMW. A kémfotók alapján konzervatívabb külsőt szabtak neki Münchenben.

2011-re ígérik az új X3-ast, de a prototípus kidolgozottsága alapján elképzelhető, hogy már az őszi párizsi autószalonon bemutatják. Kicsit hízott, valamivel nagyobb fényszórókat kapott, így az összkép egyértelműen harmonikusabb az aktuális változatnál. Felcsúszott az arcára az összes új BMW-ről ismert hatalmas orrlyuk, szigorúbb lökhárítót toltak alá, ezért az arca kicsit morcosabb lett. A hátsó lámpákat egyelőre nem lehet látni az álcázás miatt, de a hátsó kialakítás nagyon hasonlít az aktuális X5-ösre.

A motorok tekintetében sok újdonság nem várható, hiszen bőségesen válogathatnak a polcról a mérnökök. Feltehetően hathengeres, szívó és turbós benzineseket, illetve négy- és hathengeres dízeleket szerelnek majd az új SUV-ba. Ha minden igaz, a 335d-ből ismert 286 lóerős nyomatékgyár is elérhető lesz benne, amely megfelelő dinamikával gyorsíthatja majd. Jól teszik, ha siettetik a frissítést Münchenben, mert a konkurencia időközben jelentősen felerősödött a BMW által teremtett kategóriában.