A Chryslernek is lesz nyolcfokozatú váltója

2010.06.10. 14:39

Az amerikai gyártó révén mindennapossá válhat a nyolc sebességi fokozat: Detroitban 300 millió dollárt szánnak az új automata meghonosítására.

Chrysler 300C
Chrysler 300C

Egy új váltó kifejlesztését ennyi pénzből persze el sem lehet kezdeni, de a német ZF a Chrysler szerencséjére hajlandó volt eladni a BMW-kben, Audikban és Jaguarokban dolgozó nyolcfokozatú automata gyártási jogát, így az amerikaiak viszonylag olcsón megúszhatják a technikai megújulást. Jelenleg még a DaimlerChrysler-időszakból származó ötsebességes Mercedes-automatát használják a hosszmotoros Chrysler, Dodge és Jeep típusokban, de ez a váltó már akkor sem számított igazán korszerűnek, amikor az amerikaiak megkapták akkori anyavállalatuktól.

A Chrysler két Indiana állambeli üzemében folyik majd a gyártás, de csak 2013-tól – addig marad az öreg Mercedes-ötfokozatú, ami valamivel lassabb és több energiát emészt fel. Mindez az európai piacot is érinti, hiszen a Chrysler modelljeit rövidesen Lanciaként kezdik forgalmazni kontinensünkön.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.