Tekerhetsz, ha lerohad a Škodád

2010.07.11. 16:35

Nem kötelező persze kerékpáron távozni a szervizből, miután a munkafelvevő kezébe nyomtuk a kulcsot, de a lehetőség most már adott. Ráadásul ingyen kapjuk kölcsön a Škoda GreenLine biciklit a javítás idejére.

A kerékpáros láz nem újkeletű a Škodánál, hiszen az 1894-ben alapított Laurin&Klement bringagyárból nőtte ki magát a későbbi csehszlovák autós cég. Mostani kezdeményezésük viszont egyedülálló: senkinek nem jutott még eszébe Magyarországon, hogy a szervizelés idejére autó helyett kerékpárt adjon cserébe – túlságosan elmérgesedett a két tábor viszonya az utóbbi időben.

Természetesen környezetvédelmi okokra hivatkoznak, illetve az egészség megóvására: ezek mostanában a hivószavak. Ennek ellenére nem jósolunk nagy sorbanállást a kölcsönbiciklikért, hiszen aki hajlandó autó helyett kerékpárral járni, annak úgyis van sajátja - bár kiváncsiságból lehet, hogy kipróbálják majd a Škoda bicikliket. Ha viszont mégis hatalmas sikert aratna a kezdeményezés, visszatérhetnének a gyökerekhez, és az autógyártás mellett felfuttathatnák patinás kerékpáros részlegüket is.