Fotókon az Audi A7 Sportback

2010.07.26. 10:25

Már a bemutató előtt néhány órával nyilvánosságra került a gyári fotók egy része – épp annyi, amennyiből megítélhető, hogy milyen lesz az Audi új, sokajtós kupéja.

Ahogy azt már korábban sejteni lehetett, az egykori Sportback tanulmány és a szériagyártmány között nincs jelentős differencia, már ami a külsejüket illeti. Ugyanakkor ezernyi apró részlet változott. Kisebb letörések a hűtőrács felső sarkaiban, szögletesebb első lámpák, alsó légbeömlők és látványosabb borda az ajtók alsó részén és púposabb tetőív – csupa olyan apróság, ami ugyanakkor együtt változtat az autó hangulatán, miközben az alapvető karakterét változatlanul hagyja. Amilyen szokatlan az ötajtós bálna kívülről, annyira kevés drámaiság maradt a belső tér számára. Tovább finomított audis megoldásokkal találkozunk: láthatóan alaposan kidolgoztak minden apróságot, de ötletből nincs sok – legfeljebb a hátsó lámpák formájára rímelő betét az első ajtókilincs körül.

Ez persze csak egy minimális ízelítő a ma délutáni premier előtt, ahol minden lényeges részletet elárulnak a típusról. Aki többet szeretne tudni, feltétlen nézzen vissza holnap reggel.